Luontoon.fi uutiset

Lemmenleikkejä ja huurrehöyheniä – astu lintujen kiehtovaan maailmaan Erkko Badermannin Petoja ja alkulintuja -valokuvanäyttelyssä Suomen luontokeskus Haltiassa

Espoon Nuuksiossa, Suomen luontokeskus Haltian valogalleriassa, on avautunut kirkkonummelaisen luontokuvaaja Erkko Badermannin näyttely Petoja ja alkulintuja.

Kaakkuri laskukiidossa vedenpintaan.

Näytteillä on 32 korkeatasoista akryyliteosta kaakkureista, kuikista ja maakotkista. Merkittävää monissa Erkon töissä on, että ne jollain tavalla koskettavat tunteita, mutta ovat samalla visuaalisesti ja teknisesti loisteliaita.

Teosten voima perustuu siihen, että ne mahdollistavat ihmisten samaistumisen lintujen arkitouhuihin. Erkko kuvaa muun muassa kaakkureiden lemmekkäitä ja vauhdikkaita soidinmenoja ja kuikkien hellää poikastenhoitoa. Vesi roiskuu korkealle ja luo veistosmaisia patsaita, kun kaakkurit valmistautuvat tulevaan kesään.

Kotkakuvissa tunnelma syntyy vesisateesta, kun pisarat piirtyvät ilmaan ja kotkan höyheniin. Talvella kotkan höyhenpuku saa tyylikkään harmaan huurresilauksen.
 
Erkko Badermann on kirkkonummelainen luontokuvaaja, joka on erikoistunut erityisesti lintukuvaukseen. Erkon maakotka-, kuikka- ja kaakkurikuvia on palkittu viime vuosina niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin. Näyttely rakentuu näiden palkittujen teosten ympärille. 

Haltiassa on samaan aikaa esillä Vuoden Luontokuva 2023 -näyttelykokonaisuus. 

Petoja ja alkulintuja -näyttely
Aika: 31.10.2023-21.1.2024 
Paikka: Suomen luontokeskus Haltia, Valogalleria, Nuuksiontie 84, 02820 Espoo, 
Avoinna: ti–su klo 10-17 ja Retkilauantaisin klo 10-21

Lisätiedot

Suomen luontokeskus Haltia on portti koko Suomen luontoon. Nuuksion kansallispuiston yhteydessä sijaitseva Haltia toimii vastuullisesti ja kestävästi. Haltian luontonäyttelyissä pääset kansallispuistojemme mahtaviin maisemiin ja luontopääkaupungin luontokohteisiin. Vaihtuvien näyttelyiden kautta otamme kantaa ajankohtaisiin asioihin kuten ilmastomuutokseen ja luonnon tuomaan hyvinvointiin. Haluamme antaa kävijöillemme koskettavia luontoelämyksiä, innostaa lähtemään retkelle Suomen luontoon ja tukea luontosuhteen syventymistä. Haltian toiminnasta vastaa Metsähallitus Luontopalvelut.