Luontoon.fi uutiset

Lasten perinnepäivänä 20.7.2022 lapset pääsevät mukaan Korteniemen perinnetilan töihin

Keskikesän kohokohta Liesjärven kansallispuistossa sijaitsevalla Korteniemen perinnetilalla on lasten perinnepäivä. Perinnetilan henkilökunta järjestää tapahtuman tänä vuonna noin kymmenen vapaaehtoisen kanssa. Suosittu lasten perinnepäivä järjestetään keskiviikkona 20.7.2022 klo 11–17. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Mies ja tyttö istuvat rakennuksen seinän vierellä. Mies opettaa tytölle puukolla veistämistä.”Korteniemen perinnetilan kesä huipentuu syksyiseen sadonkorjuuseen, mutta lasten perinnepäivä on useimmiten keskikesän vilkkain päivä. Päivän aikana on monia työpajoja, toimintapisteitä ja yhteistä tekemistä koko perheelle”, kertoo tilaa emännöivä Outileena Uotila Metsähallituksen Luontopalveluista.

Työpajojen seuraamisen lisäksi perheet voivat osallistua itsekin entisajan käsitöihin. Päivän aikana nikkaroidaan, punotaan köyttä, kokeillaan takomista sepän ohjeiden mukaan, käsitellään villaa, tehdään nyöriä, pestään pyykkiä ja tutustutaan ruisleivän syntyyn pihasuunnistuksen avulla. Työpajat sopivat vanhempien avustuksella monen ikäisille lapsille. 

Vieraat kuulevat päivän aikana myös riihitarinoita hämärässä riihessä. Perheet voivat käydä rapsuttelemassa tilan lampaita tai tervehtiä tilan kanoja ja tipuja. Tilasta hieman kauempana metsälaitumella laiduntavia lehmiä ja hevosia voi käydä myös katsomassa.

Lämpimästi tervetuloa koko perheen perinnepäivään! Tapahtumaan ja työpajoihin on vapaa pääsy. Tuvassa toimii lounaskahvila, josta voi ostaa muun muassa jauhelihakeittoa, pullaa ja mehua. Letkun kyläyhdistys ohjaa liikennettä parkkialueella.

Perinnetilan tarkoituksena on kulttuurimaiseman, vanhan rakennuskannan ja kulttuurista riippuvaisten lajien suojelu sekä vanhan perinnetiedon ylläpitäminen.

Korteniemen perinnetila sijaitsee Liesjärven kansallispuistossa. Osoite: Korteniementie 270, 31350 Tammela.

Lisätietoja

Kaksi naista ja tyttö pesevät räsymattoa kesällä pihalla pöydän päällä.