Luontoon.fi uutiset

Lapin kansallispuistot etsivät talkoolaisia – tule tekemään pitkoksia ja kunnostamaan reittejä upean luonnon keskelle

Pidä Lappi siistinä ry ja Metsähallituksen Luontopalvelut järjestävät kesän aikana kaksi talkooleiriä Lapissa. Talkoolaiset pääsevät rakentamaan Sallan uuden kansallispuiston rakenteita Itä-Lappiin ja tekemään kunnostustöitä Urho Kekkosen kansallispuistoon Pohjois-Lappiin. 

Kaksi talkoolaista juomatauolla. Osa seisoo ja osa istuu. Pöydällä on vesikanistereita.
 

– Aiempina vuosina talkoolaisena olo Lapissa on kiinnostanut retkeilijöitä ympäri Suomea. Mukana on ollut paljon ihmisiä myös Etelä-Suomesta. Talkoot ovat oiva mahdollisuus päästä vierailemaan sellaisiinkin hienoihin paikkoihin, joihin ei muuten tule mentyä ja näkemään upeita luontokohteita, järjestökoordinaattori Pia Roering Pidä Lappi Siistinä ry:stä kertoo.

Mukaan talkoisiin mahtuu yhteensä 32 henkilöä tekemään fyysistä työtä Lapin kansallispuistojen hyväksi. Ruokahuollosta pitävät huolta erinomaiset leirikokit. Ilmoittautuminen alkaa tänään torstaina 23.3. kello 9 (pidalappisiistina.fi).

Sallan uuden kansallispuiston rakennustalkoot 25.6.–1.7.2023

Suomen uusimman kansallispuiston, Sallan kansallispuiston satoja vuosia vanhat ikimetsät rotkolaaksoineen luovat leiripäiviin mahtavan ikiaikaisen näyttämön. Mukaan mahtuu 20 talkoolaista.

– Talkoolaisille on luvassa pitkostyömaita ja reittien merkkausta eri puolilla kansallispuistoa. Pitkostyömaat keskittyvät Pahakurun kierrokselle sekä Kolmiloukkosen lammen ympäristöön, virkistyskäytön  Suvi Kauhanen Metsähallituksen Luontopalveluista kertoo. Kauhanen on ohjaamassa töitä leirillä.

Töitä talkoissa tehdään neljänä päivänä noin yhdeksän ja viiden välillä, perjantai on varattu retkipäiväksi. Työ on fyysistä ja työmaille kuljetaan kimppakyydeillä tai jalan. Poropuisto toimii leirin tukikohtana ja talkoolaiset majoittuvat teltoissa. Leiriläisille järjestetään peseytymis- ja wc-tilat.

Urho Kekkosen kansallispuiston kunnostustalkoot 13.–19.8.2023

Ainutlaatuinen luonnonsuojelulahja presidentille juhlii tänä vuonna 40-vuotissyntymäpäiväänsä. Kesätalkoot ovat muodostuneet Urho Kekkosen kansallispuistossa jo perinteeksi. Mukaan mahtuu 12 talkoolaista.

– Luvassa tulevana kesänä on monenlaista hommaa. Talkoolaiset tekevät esimerkiksi Pyhä-Nattasen reitin pienimuotoisia kunnostuksia, Palovartijan tuvan penkkien kunnostusta ja Luulammen liiterin oikaisua. Pystytämme myös Kiilopään huoltotuvan aidan ja merkkaamme Ivalojoen Kultalan reittiä, virkistyskäytön asiantuntija Petri Kulha Metsähallituksen Luontopalveluista kertoo. Kulha on ohjaamassa töitä leirillä.

Töitä tehdään neljänä päivänä noin yhdeksän ja viiden välillä. Työ on fyysistä ja työmaille kuljetaan kimppakyydeillä tai jalan. Leirillä on telttamajoitus, Kiilopään huoltotupa ympäristöineen toimii tukikohtana.

Lisätietoa talkookohteista