Luontoon.fi uutiset

Kurjenrahkan kansallispuistossa esiteltiin uutta vaativaa esteetöntä Karpalopolkua ja luontoliikunnan apuvälineitä 

Metsähallituksen Luontopalvelut ja Suomen Paralympiakomitea järjestivät yhdessä yhteistyökumppanien kanssa esteettömän luontotapahtuman Kurjenrahkan kansallispuistossa lauantaina 28. elokuuta. Koronarajoitusten takia tapahtuma järjestettiin kutsuvierastilaisuutena. 

Suomen luonnon päivänä järjestetyssä tapahtumassa lanseerattiin kansallispuiston uudet esteettömät palvelut kohderyhmien edustajien kanssa. Osallistujat tutustuivat Kurjenrahkan kansallispuiston uuteen vaativaan esteettömään reittiin Karpalopolkuun, kokeilivat erilaisia luonnossa liikkumisen apuvälineitä ja opiskelivat erätaitoja. 

Nainen seisoo polulla opasteen edessä ja näppäilee puhelinta.

Tapahtuman järjestivät Metsähallituksen Luontopalvelut ja Suomen Paralympiakomitea yhteistyössä Maliken, Suomen CP-liiton, Turun CP-yhdistyksen, ammattiopisto Axxellin eräopasopiskelijoiden, Näkövammaisten liiton, Neuroliiton, Varsinais-Suomen näkövammaiset ry:n, Iloski ry:n ja Turun marttayhdityksen Villimarttojen ja eräopasyrittäjien kanssa.  

Tapahtumaan osallistuivat eri liikunta-, aisti- tai kehitysrajoitteisten yhdistysten jäseniä. Vallitsevan koronatilanteen takia tapahtuma järjestettiin suljettuna kutsuvierastilaisuutena.

Tapahtuma on osa Paralympiakomitean Hyvät muuvit -hanketta, jossa edistetään palveluasumisen ja tukitoiminnan piirissä olevien aikuisten aktiivisuutta, liikkumista ja liikunnan harrastamista, sekä kansainvälistä Nature Access to All (NatAc) -hanketta, jonka tavoitteena on kehittää esteetöntä matkailua Latviassa, Virossa ja Suomessa. NatAc-hakkeessa Metsähallituksen Luontopalvelut on tehnyt Kurjenrahkan kansallispuistoon vaativan esteettömän, 1,7 kilometrin pituisen Karpalonpolun, jolla on liikuntaesteisten lisäksi pyritty huomioimaan myös näkövammaisia. NatAc-hanketta rahoitetaan EU:n Interreg-rahaston Central Baltic -ohjelmasta. 

Lisätietoja

Suon reunassa on esteetön tasanne.