Luontoon.fi uutiset

Kulttuuriympäristöpäivä Korteniemen perinnetilalla 12.9.2020

Liesjärven kansallispuistossa Korteniemen perinnetilalla vietetään kulttuuriympäristöpäivää 12.9.2020 kello 11-17. Euroopan kulttuuriympäristöpäivien teema Suomessa vuonna 2020 on Kasvun paikat. Tapahtumissa nostetaan esille monenlaisia kasvun ja oppimisen ympäristöjä, tapoja ja tarinoita.

Emäntä asettelee kahvitarjottavia pöytään tuvassa. Tuvan Ikkunalla kukkii palsami.

Kulttuuriympäristöpäivän aikana vierailijat voivat halutessaan osallistua Korteniemen tilan töihin, kuten pellavan muokkaamiseen, ja seurata biohiilen polttoa sekä saippuan valmistamista sianrasvasta. Tilalla voi tutustua siellä asustaviin eläimiin; lampaisiin ja kanoihin. Savusauna on lämpimänä puolen päivän maissa. Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Tilan päärakennuksessa on myynnissä luomukeittoa sekä kahvia ja leivonnaisia. 

Tapahtumassa noudatetaan koronaviruspandemian vuoksi hygieniaohjeita ja turvaetäisyyksiä. Työnäytökset pidetään ulkotiloissa. Tapahtuma toteutetaan yhdessä Metsähallituksen, paikallisten toimijoiden sekä Eerikkilän luonto- ja eräopasopiskelijoiden kanssa.

Korteniemen perinnetila Liesjärven kansallispuistossa on vanha metsänvartijan tila ja sen tarkoituksena on kulttuurimaiseman, vanhan rakennuskannan ja kulttuurista riippuvaisten lajien suojelu sekä vanhan perinnetiedon ylläpitäminen. Korteniemen perinnetila toimii geenipankkina mm. vanhoille perunalajikkeille ja Aunus-rukiille. Sato on ollut tänä vuonna kohtuullinen ja kulttuuriympäristöpäivänä 12.9.2020 vierailijat saavat tutustua esillä oleviin viljelykasvilajikkeisiin. Korteniemen pihapiiristä pääsee helposti myös omatoimiretkeilemään Liesjärven kansallispuiston reiteille.

Lisätietoja