Luontoon.fi uutiset

Korteniemen perinnetilan joulu 16.12. tarjoaa rauhaa Liesjärven kansallispuistossa

Korteniemen perinnetilalla, Liesjärven kansallispuiston ikimetsän kainalossa, voi kokea vanhanajan tunnelmaa ja rauhaa. Tänä vuonna perinteeksi muodostunutta joulurauhatapahtumaa vietetään torstaina 16.12. kello 18. Vieraamme saavat tuvassa nautittavan joulukahvin sijaan joulupussin kotiin viemisiksi.

Hämärässä tuvassa on kangaspuut, pöytä, penkit, puusohva, puinen kehto sekä kynttilöin koristeltu joulukuusi.

Kun ilta on joulukuisen pimeä, elävä tuli on kuin toivo; toivo valosta, rauhasta ja luonnollisuudesta. Tilalla ei ole sähköjä, joten vietämme iltaa elävien tulien, lyhtyjen, nuotion ja kynttilöiden tunnelmallisessa valossa. 

Perinteisen joulurauhatapahtuman ohjelma muodostuu Tammelan seurakunnan toimittamasta pienestä hartaudesta ja yhteisestä joululaulujen laulamisesta ulkona, nuotion loisteessa. Tämän jälkeen on aikaa vapaalle yhdessäololle ja rauhan kokemiselle hämärässä tuvassa, pimeän luonnon keskellä. Kuusen kynttilöiden sytyttäminen, samoin kuin koko aito tupa itsessään on aina yhtä kaunis ja juhlava. 

"Korteniemen joulurauha valmisteluineen on yksi vuoden mieleenpainuvimmista tapahtumista", kertoo tilan emäntä Outileena Uotila. Joulurauhaan ei tarvitse ottaa mukaan rahaa, vain lämpimästi vaatteita päälle ja kynttilälyhty, että näkee kävellä parinsadan metrin matkan metsän läpi parkkipaikalta tilan rauhaan. Tule juuri sellaisena kuin olet ja anna rauhan tulla.

Tervetuloa! Tapahtumaan on vapaa pääsy, eikä siellä myydä mitään.

Lisätietoja

Metsähallitus seuraa alueellisia koronarajoituksia ja reagoi niihin tarvittaessa. Tulethan paikalle vain terveenä. Paikan päällä on tarjolla käsidesiä ja maskeja. Tilaisuus järjestetään ulkotiloissa turvavälejä noudattaen.