Luontoon.fi uutiset

Korteniemen perinnetilalla Liesjärven kansallispuistossa hiljennytään sadonkorjuun kiitosjumalanpalvelukseen 18.9.2022

Sadonkorjuun kiitosjumalanpalvelus päättää Korteniemen perinnetilan tapahtumarikkaan ja satoisan kasvukauden. Hiljennymme yhteiseen jumalanpalvelukseen sunnuntaina 18.9.2022 kello 13 sään mukaan joko makasiinissä tai Korteniemen kotoharjulla. Liesjärven kyläyhdistys tarjoaa kahvit ja tilaisuudessa on myös ehtoollinen.

Pihlajanlehdet reunustavat näkymää vanhaan pihapiiriin

Tammelan seurakunnan kirkkoherra Juha Koivulahti toimittaa jumalanpalveluksen. Voit tulla hyvissä ajoin tilalle tutustumaan satoomme tai jäädä jumalanpalveluksen jälkeen seurustelemaan ja kuulemaan perinteisistä maatiaiskasveistamme ja niiden viljelystä. 

”Maan kosteus keväällä loi hyvät edellytykset viljelylle ja kuivasta kesästä huolimatta kaikki kasvoi oikein hyvin. Tänä vuonna kuitenkin peurat veivät kasvimaalta kaikki maatiaishärkäpavut, punajuuret ja porkkanatkin vähiin. Viljoista saatiin kuitenkin hyvä sato, ja perunatkin kasvoivat mukavasti, eikä perunarupi vaivannut edellisen vuoden tapaan. Viime pyhänä Korteniemessä oli myynnissä uutispuuroa eli tämän vuoden sadosta keitettyä ruispuuroa, ja ensi keväänä saadaan taas leipoa ruisleipää”, kertoo sadosta Korteniemen tilaa emännöivä Outileena Uotila Metsähallituksen luontopalveluista.

Olkien päällä puulaarissa erilaisia perunalajikkeita, joissa kaunokirjoituksella nimilaput Läpimusta, Hätäläinen, Lemin punainen ja Vuokarin musta.

Tänä kesänä Korteniemen tilalla ahkeroi peräti kuusi opiskelijaa eri pituisissa harjoittelujaksoissa. Kesäkaudella perinnetilalla kävi mukavasti vierailijoita, erityisesti keskikesästä alkaen. 

Useita lampaita katsomassa kameraan lammassuojastaan.

Korteniemen perinnetila on avoinna syyskuun loppuun asti ke–su klo 11–17. Hevoset ja lehmät ovat jo palanneet kotitiloilleen, mutta lampaat ja kanakatras ovat vielä perinnetilalla. Vuoden viimeinen tapahtuma on joulurauha 21.12.2022.

Korteniemen perinnetila, Korteniementie 270, 31350 Liesjärvi (Tammela).

Lisätietoja