Luontoon.fi uutiset

Kolin luontokeskus Ukko suljetaan huonontuneen koronatilanteen vuoksi toistaiseksi 1.1.2022 alkaen

Kolin luontokeskus Ukko sulkee ovensa asiakas- ja henkilöstöturvallisuuden takaamiseksi 1.1.2022 alkaen. Luontokeskus on suljettuna ainakin 9.1. asti. Asiakasneuvonta palvelee 1.1. alkaen päivittäin ma-su klo 10:00–15:00 sähköpostitse, puhelimitse ja somessa. Tietoa ja karttoja löytyy Kolin kansallispuiston Luontoon.fi-sivuilta sekä Metsähallituksen Retkikartta.fi-palvelusta. Seuraamme alueellisia viranomaisohjeita ja tiedotamme luontokeskuksen aukioloajoista Kolin Luontoon.fi-sivuilla. 
 
SiunSote tiedotti Pohjois-Karjalan siirtyneen taudin leviämisvaiheeseen 28.12.2021. Kolin luontokeskus Ukko suljetaan asiakkaiden ja henkilöstön terveysturvallisuuteen vedoten Metsähallituksen linjan mukaisesti. Esimerkiksi Pohjois-Pohjanmaalla Kalajoen, Liminganlahden, Oulangan ja Syötteen luontokeskukset sulkivat ovensa jo aiemmin vaikeutuneen koronatilanteen vuoksi. 
 
Ukon asiakasneuvonta palvelee 1.1. alkaen päivittäin ma-su klo 10:00–15:00 sähköpostitse, puhelimitse ja somessa. Kolin kansallispuiston Luontoon.fi-sivuilta löytyy ajankohtaista tietoa alueen talviretkeilymahdollisuuksista sekä kartoista. Esimerkiksi suositun Huippujen lumikenkäilyreitin kartta löytyy sivustolta omalle laitteelle ladattavissa olevana PDF-tiedostona. Metsähallituksen ilmaiseen Retkikartta.fi-palveluun on merkitty kaikki alueen palvelurakenteet ja reitistöt ja se on käytettävissä myös mobiililaitteilla. Alueen tarkempia retkeily- ja palvelukarttoja on mahdollista ostaa Kolin matkailuneuvonnan verkkokaupasta.

Kolin luontokeskus Ukon tiloissa toimivat yrittäjät pitävät osan tarjoamistaan palveluista saatavilla poikkeusjärjestelyin. Lue palveluista lisää Kahvila Eväsretkien ja Retkituvan omilta sivuilta. 

Kolin luontokeskus Ukossa seurataan alueellisia viranomaisohjeita ja luontokeskuksen aukioloajoista tiedotetaan Kolin Luontoon.fi-sivuston ajankohtaisissa uutisissa sekä Kolin luontokeskus Ukon sivuilla. 

Lisätietoja