Uutiset

Takaisin

Kesäkauden avajaisia vietetään Koirasalmen luontotuvalla Salamajärven kansallispuistossa 18.5.2019

13.5.2019

Salamajärven kansallispuistossa Koirasalmen luontotuvalla juhlitaan kesäkauden avajaisia lauantaina 18.5.2019 kello 10-16. Päivän aikana on monipuolista ohjelmaa sekä sisällä luontotuvalla että ulkona kansallispuistossa.

Koirasalmen luontotupa. Kuva: LuonnollisestiM&M.

Koirasalmen luontotuvalla avautuu uusi näyttely ”Hetkiä arjen yläpuolella”. Kahviossa on metsäpeura-aiheinen tietovisa, jossa parhaalle tietäjälle on luvassa palkinto. Kahvilassa voi myös osallistua piirustuskilpailuun ja kokeilla onneaan pika-arvoilla. Haitarimusiikki soi koko päivän ja yhteisteislauluhetki on kello 13.30. Tarjolla on savulohikeittoa ja muita herkkuja.

Ohjelmaa on myös ulkona kansallispuistossa. Vasan kierroksella voi tutustua metsäpeuroista kertovaan luontopolkuun. Opastetusti voi kokeilla rentouttavaa naurujoogaa ja metsäkylpyä. Melontaretket Koirajärvelle järjestetään kello 11-13 ja 14-16. Retki melontaoppaan kanssa perehdyttää melomisen alkeisiin ja taitoihin. Metsäkylpyyn, naurujoogaan ja melontaretkille on ilmoittauduttava ennakkoon numeroon 040 939 8147. Nämä opastetut ohjelmat ovat maksullisia.

Koirasalmen luontotupa palvelee Salamajärven kansallispuiston kävijöitä

Koirasalmen luontotuvalla on tarjolla majoitusta, karavaanipaikkoja, ruokapalveluja, kokous-, kurssi- ja juhlatiloja sekä erilaisia aktiviteetteja ympäri vuoden. ”Vuokraamme myös tunnelmallista rantasaunaa, Maahisen varauskotaa ja Sysilammen vuokratupia. Kesäisin luontotuvalla palvelee kahvio ja kioski. Opastamme kävijät pihapiiristä lähteville retkeilyreiteille sekä lainaamme ja myymme alueen karttoja. Vuokraamme veneitä, inkkarikanootteja ja polkuvenettä sekä myymme kalastuslupia Koirajärville ja läheisille kirjolohikohteille”, yrittäjä Maarit Kirvesmäki kertoo.

Kansallispuiston palveluita parannetaan

Salamajärven kansallispuistoon on rakennettu Koirasalmelle esteetön reitti ja Heikinjärvennevalle uusi luontotorni. Esteettömän reitin avajaisia vietetään maanantaina 17.6.2019. Puistossa rakennetaan parhaillaan myös uusia pitkospuita ja kestävöidään reittejä. Lisäksi Hirvaan kierroksen palveluita kehitetään rakentamalla vuokratupa Sääksjärvelle. Työt toteutetaan Euroopan maaseuturahaston ja Metsähallituksen rahoittamassa Keski-Suomen kansallispuistot kuntoon -hankkeessa.

Lisätietoja: