Luontoon.fi uutiset

Kesäillan risteily Päijänteen Kelventeelle 1.6. klo 16–20

Tervetuloa juhlistamaan 30 vuotta täyttävää Päijänteen kansallispuistoa Kesäillan risteilyllä Kelventeelle torstaina 1.6.2023 klo 16–20. Matkustajalaiva Ms Jenni-Maria III kuljettaa Padasjoen satamasta (Laivaranta, 17500 Padasjoki) kansallispuiston pääsaareen ja takaisin. Risteily päättyy noin klo 20.

Kaksi isoa venettä ankkurissa. Toinen on rannan tuntumassa ja toinen on laiturin vierellä.

Päijänteen kansallispuiston 30-vuotispäivän kunniaksi Metsähallitus tarjoaa mahdollisuuden tutustua Päijänteen kansallispuiston maisemiin laivalla sekä patikoiden. Kauniiden maisemien lisäksi kansallispuiston historia, luonto ja muut erityispiirteet tulevat tutuiksi illan aikana. Laiva lähtee Padasjoen satamasta klo 16 kohti Kelvennesaaren eteläkärkeä. Laiva rantautuu Kirkkosalmessa, josta alkaa opastettu kävelykierros Hinttolanhiekalle ja takaisin (yhteensä n. 4 km). Taukopaikalla on pientä purtavaa tarjolla. Saareen on mahdollista tutustua myös omatoimisesti. Mukana risteilyllä on Metsähallituksen Luontopalvelujen sekä Salpausselkä Geoparkin edustus, oppaana toimii Merja Palokangas-Viitanen / Asikkala-Oppaat. 

Risteilylle on paikkoja rajoitetusti ja ne täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautuminen on sitova. Voit peruuttaa osallistumisesi ilmoittautumisajan päättymiseen mennessä, jolloin paikkasi vapautuu seuraavalle jonossa. Risteily on osallistujille maksuton. Risteily juhlistaa osaltaan Päijänteen kansallispuiston 30 vuotista taivalta, ja on osa Salpausselkä Geopark-viikon tapahtumia. Kesäillan Kelvenne-risteilyn toteuttaa Metsähallituksen Luontopalvelut. 

Lisätietoja