Luontoon.fi uutiset

Keräämme tarinoita, kokemuksia ja muistoja Hämeen luontokohteilta

Oletko kuullut vanhoja tarinoita kruununpuiston torpparien elämästä Evolla? Mitä uskomuksia kätkee puolestaan sisälleen Torronsuon syvät hetteensilmät tai Paistjärven jättiläismäinen Pirunkirkko? Entä onko sinulla omia kokemuksia vanhoista työtavoista Liesjärvellä aikana, jolloin kansallispuistoa ei vielä ollut? Kansantarinat, uskomukset ja omat kokemukset kulkeutuvat perimätietona uusille sukupolville. Nyt on mahdollisuus kertoa ja jakaa tarinasi. Tarinoita lähettäneiden kesken arvotaan vuorokauden majoitus Hyypiön vuokratuvalla Liesjärven kansallispuistossa vuodelle 2023. 

Tärkeiden luonto- ja virkistysarvojen ohella monissa luontokohteissa on myös arvokasta ja monipuolista aineetonta kulttuuriperintöä, kuten tapoja, tietoja ja taitoja, jotka usein jäävät unohduksiin. Luontokohteiden kulttuuriperintö eläväksi -hankkeessa keräämme marraskuussa 2022 kulttuuriperintöön liittyviä tarinoita seuraavista Kanta- ja Päijät-Hämeen keskeisistä luontokohteista: Torronsuon, Liesjärven ja Päijänteen kansallispuistot, Evon retkeilyalue ja Paistjärven suojelualue. Kokoamme tarinoista verkkojulkaisun.

Jaa mainittuihin kulttuuriympäristöihin liittyvä muistosi, kokemuksesi tai tarinasi oheisen webropol -kyselylomakkeen kautta 30.11. mennessä. 
Webropol-kyselylomake (webropolsurveys.com)

Jakamalla tarinan voit halutessasi osallistua arvontaan täyttämällä yhteystietosi kyselylomakkeelle. Arvontapalkintona on vuorokauden majoitus Liesjärven kansallispuistossa Tammelassa sijaitsevalla Hyypiön vuokratuvalla. Metsähallituksen omistama Hyypiön vuokratupa on vanha suonkuivatusosaston metsäkämppä, joka suunniteltiin ja rakennettiin erityisesti työnjohdon tarpeisiin. Tupa on saanut vaikutteita myös vuosisadan alun huvilarakentamisesta. Nykyisin Hyypiön vuokratupa on suosittu retkeilijöiden tukikohta Liesjärven kansallispuistossa.

Metsän siimeksessä hirsinen tupa, jonka edustalla on maastopyörä.
 

Lisätietoja

Logot Luontokohteiden kulttuuriperintö, Metsähallitus ja Euroopan maaseudun kehittämisen rahasto.