Luontoon.fi uutiset

Kellokas hiljenee alkukesäksi

Yllästunturin luontokeskus Kellokas ja Ravintola Halla ovat suljettuina 2.5.– 3.7.2022 lämmitysjärjestelmän uusimisen takia. Lämmitysremontin myötä luontokeskus saa ympäristöystävällisen energiaratkaisun ja samalla toimivamman piha-alueen. Osa luontokeskuksesta lämpiää jo nyt maalämmöllä, mutta remontin jälkeen kaikki rakennukset hyödyntävät maalämpöä. Remontin myötä luontokeskuksen hiilijalanjälki pienenee ja samalla vastaamme Pallas-Yllästunturin kansallispuiston ja luontokeskus Kellokkaan kasvaviin kävijämääriin ja yhä parempiin asiakaskokemuksiin.

Matala monitahoinen hirsirakennus aurinkoisena kesäpäivänä. Etualalla reittiviittoja.

Pysäköintialue laajenee

Kellokkaan lämmitysremontin yhteydessä laajennetaan myös pysäköintialuetta ja parannetaan pihan toimintoja. Piha-alueen suunnittelu on alkanut ja kesäkuun lopulla asiakkaita palvelee toimivampi piha tulentekopaikkoineen. Myös savottamuseo siirretään pysäköintialueen laajennukseen tieltä ja otetaan uudestaan käyttöön loppuvuodesta.

Kellokkaan piha on suosittu lähtöpaikka Ylläksen lähipoluille ja luontokeskuksessa sekä kahvilassa vieraileville tarvitaan lisää tilaa. Lähes aina täynnä oleva pysäköintialue suurenee kolminkertaiseksi ja samalla linja-autoille tehdään paikoitusalueet. Myös pysäköintialue on suljettu touko-kesäkuun ajan. Kellokkaan ollessa suljettuna pääsee reiteille alueen muista lähtöpisteistä.

Asiakaspalvelua puhelimitse ja sähköpostitse

Myös remontin aikana Kellokkaan asiakaspalvelun tavoittaa arkipäivisin puhelimitse ja sähköpostitse. Käyviä asiakkaita palvelee kansallispuistossa ainoastaan Tunturi-Lapin luontokeskus Hetassa, sillä Pallastunturin luontokeskus on remontissa toukokuusta vuoden loppuun asti. Kansallispuiston palvelut ja reitit löytyvät luontoon.fi -sivuilta, Ylläksen palvelut yllas.fi -sivustolta ja alueen kalastusluvat saa kätevästi Metsähallituksen Eräluvat.fi -palvelusta tai -sovelluksesta.

Vaihtuvat näyttelyt avautuvat elokuussa

Kellokkaan näyttelyt ovat suljettuina aina heinäkuun loppuun asti. Elokuussa avautuvat Meän galleriassa Struven ketjuun liittyvä Lapin ammattikorkeakoulun koordinoima näyttely. Lapin taiteilijaseuran näyttelynä Galleria Kellokkaassa nähdään taiteen maisteri Janne Erkkilän omintakeista taidetta.

Lisätietoja: 

Metsähallitus on valtion liikelaitos, jonka hoidossa on kolmasosa Suomen maa- ja vesialueita. Metsähallituksen tarkoitus on luonnon arvon ja yhteisen varallisuuden vastuullinen kehittäminen yli sukupolvien. 1200 metsähallituslaista eri puolilla Suomea vastaavat alueiden kestävästä käytöstä, hoidosta ja suojelusta - erilaiset tarpeet ja odotukset yhteensovittaen.