Luontoon.fi uutiset

Karoliinan Kahvimylly avaa Puistokahvilan Leivonmäen kansallispuistossa

Leivonmäen kansallispuistossa avautuu pääsiäisenä 2.-5.4.2021 Karoliinan Puistokahvila. Kahvilan tukikohtana toimii Selänpohjan pysäköintialueelle viime syksynä valmistunut taukokatos. Kansallispuistossa on käynnissä myös kävijätutkimus.

Kuusi pellillistä erilaisia leivosviinereitä.

Leivonmäen kansallispuiston käyntimäärät ovat olleet vahvassa kasvussa. Viime vuoden käyntimäärä oli 37 600. Puiston vanhat ja uudet kävijät ottivat ilolla vastaan Selänpohjassa edeltäneet kaksi vuotta toimineen telttakahvila Leivosen palvelut. Yrittäjän vetäydyttyä Metsähallitus haki helmikuussa Selänpohjaan uutta toimijaa. Uutena kahvilayrittäjänä aloittaa pääsiäisenä Karoliinan PuistoKahvila.

Metsähallituksen asiakaspalvelupäällikkö Sari Airas on innoissaan, että ”toiminnan jatkajaksi löytyi paikallinen ja samalla maankuulu toimija. Karoliinan Kahvimyllyn lähellä ja käsin leivotut tuotteet sopivat kansallispuistoon erityisen hyvin.”

”Kahvilanpito maastossa ilman sähköä on oma taiteenlajinsa”, kertoo yrittäjä Pirjo Soilu. ”Valikoimassamme on retkeilyhenkisesti lettuja, pullia, täytettyjä sämpylöitä ja rieskaa sekä suolaista ja makeaa piirakkaa. Kahvi ja letut valmistetaan kaasukeittimellä paikan päällä. Käyttämämme tarjoiluastiat ja aterimet on valmistettu kierrätysmateriaaleista. Puistokahvila on aluksi avoinna viikonloppuisin klo 11-15 säävarauksella, kesällä laajennamme aukioloaikoja kysynnän mukaan.”

Leivonmäen kansallispuistossa käynnissä kävijätutkimus

Leivonmäen kansallispuistossa aloitettiin helmikuussa kävijätutkimus. Aineistoa kerätään paikan päällä lokakuuhun asti. Kävijätutkimuksen avulla selvitetään alueen kävijärakenne ja käytön alueellinen jakautuminen sekä kartoitetaan kävijöiden kokemuksia ja mielipiteitä puiston hoidosta ja kehittämistarpeista. Lisäksi selvitetään kävijöiden rahankäyttöä ja sen paikallistaloudellisia vaikutuksia. Edellinen kävijätutkimus tehtiin Leivonmäen kansallispuistossa vuonna 2010.

Lisätietoja