Luontoon.fi uutiset

Kansallispuistojen ja retkeilykohteiden riippusiltojen tarkastukset päätökseen – suljettuina pysyvät Lapinsalmen silta Repoveden ja Julma-Ölkyn silta Hossan kansallispuistossa

Metsähallituksen Luontopalvelut on saanut päätökseen kohteillaan olevien riippusiltojen tarkastuksen. Tarkastuksessa ei ilmennyt tarpeita sulkea lisää siltoja. Tällä hetkellä suljettuina ovat Lapinsalmen riippusilta Repoveden kansallispuistossa sekä Julma-Ölkyn ylittävä silta Hossan kansallispuistossa.

Muutama retkeilijä nousemassa veneestä laiturille aurinkoisena kesäpäivänä.
 

Luontopalvelut on saanut päätökseen kohteillaan sijaitsevien riippusiltojen tarkastuksen. Tarkastuksen perusteella riippusiltoja ei suljeta lisää. Yhteensä Luontopalveluiden retkeilykohteilla on koko maassa yhteensä 33 riippusiltaa.

Riippusillat otettiin tarkasteluun sen jälkeen, kun Hossan kansallispuistossa sijaitsevan Julma-Ölkyn sillasta löytyi vaurioita talvenjälkeisessä tarkistuksessa. Silta suljettiin käytöstä toukokuun lopussa.

Riippusillalle pääsy on estetty laudoituksella. Laudassa on lappu, jossa lukee suomeksi ja englanniksi: Julma-Ölkyn riippusilta on suljettu huoltotöiden vuoksi.
 

Tarkastuksen kuluessa Sotajoen riippusilta Hammastunturin erämaassa otettiin kuntotarkastuksen ajaksi pois käytöstä kesäkuun alussa. Silta avattiin uudelleen retkeilijöiden käyttöön kesäkuun viimeisellä viikolla.

Tällä hetkellä Luontopalveluiden retkeilykohteilla suljettuina ovat virtaisan Lapinsalmen ylittävä riippusilta Repoveden kansallispuistossa sekä Julma-Ölkyn järven ylittävä riippusilta Hossan kansallispuistossa. Siltojen avaamisesta tiedotetaan erikseen.

Siltojen sulkemisesta huolimatta Repovedellä ja Hossassa pääsee retkeilemään monipuolisesti ja kansallispuistojen reitit ovat kuljettavissa. Repovedellä retkeilijät pääsevät kesällä Lapinsalmen yli ylitysveneellä. Ylitysvene kulkee heinäkuussa joka päivä klo 10–18 välisenä aikana.

Hossassa Julma-Ölkyn ympäristössä pääsee retkeilemään järven molemmilla puolilla. Patikointiin suositellaan itäpuolta, jonka maasto on helppokulkuisempaa kuin länsipuolella.

Lisätietoja