Uutiset

Takaisin

Kalajoen Meriluontokeskus löysi isännäkseen paikallisen yrittäjän

5.2.2019

Kalajoen meriluontokeskus siirtyi yrittäjävetoiseksi helmikuun alusta alkaen. Suomen keskusvaraamo on tarjouskilpailun kautta valittu toimijaksi luontokeskukselle. Tähän saakka luontokeskusta on hoitanut Metsähallituksen Luontopalvelut.

Kalajoen meriluontokeskus. Kuva: Jussi Riikonen/Metsähallitus.

Meriluontokeskus sijaitsee Kalajoen hiekkasärkillä, keskeisellä paikalla vilkkaan Santa’s hotellin kyljessä. Kolmikerroksinen tila pitää sisällään asiakaspalvelupisteen, useampaan kerrokseen levittyvän meriluontoaiheisen näyttelyn ja kokoustilat. Luontonäyttely säilyy entisellään yrittäjän huolehtiessa aukiolosta, järjestyksestä ja opastuksesta.  Luontokeskuksen hoitamisen lisäksi yrittäjä vastaa Rahjan saariston retkeilyneuvonnasta sekä osallistuu asiakasseurantaan. Luontokeskus on avoinna helmi-lokakuun välisenä aikana. Luontokeskus avataan tälle talvelle lauantaina 16.2.2019 klo 10.

Luontomatkailu on kovassa nousussa ja tämä on näkynyt myös Kalajoen matkailualueen käyntimäärien kasvuna ja matkailualueen aktiivisena kehitystyönä. Myös meriluontokeskuksen käyntimäärät ovat nousseet: viime vuonna käyntimäärä (26038) nousi edellisvuodesta noin 30%, keskimäärin kävijöitä on ollut vuosittain reilu 20 000. 
Metsähallituksen ja Suomen Keskusvaraamon uuden yhteistyön myötä matkailijoita voidaan ohjata entistä tehokkaammin kokemaan alueen upeimpia luontokohteita. Asiakkaille on tarjolla myös opastettuja retkiä.

- Keskusvaraamon tarjoamien opastettujen retkien avulla matkailijat, koululaiset ja erilaiset ryhmät pääsevät tutustumaan alueen luontoon, sekä Meriluontokeskuksen avulla meriluontoon, kalastukseen ja sen historiaan, kertoo Paula Palola Keskusvaraamosta.
 
Lisätietoja: