Luontoon.fi uutiset

Kajaanin rauniolinna avataan yleisölle kesäkuun alussa entistä ehompana

Kajaanin rauniolinnaan pääsee tänä kesänä jälleen tutustumaan vajaan vuoden tauon jälkeen. Linna avautuu yleisölle kesäkuun alussa. Kajaanin lähellä sijaitseva Ärjänsaari puolestaan valmistautuu kesään uusien palveluiden siivittämänä. 

Kajaanin rauniolinna. Kuva: Elias Lahtinen / Metsähallitus.

Kajaanin keskustan kuuluisa nähtävyys, rauniolinna, on ollut suljettuna kävijöiltä vajaan vuoden verran korjaustöiden takia. 

Linna avataan jälleen kesäkuun alkupäivinä. Odotusaikaa tarvitaan vielä lumen ja jään sulamiseksi linnan sisältä ja portaista, niin että kulkeminen on turvallista.  Lisäksi kunnostustöitä on vielä viimeisteltävänä ja opasteita täydennetään. 

Linnan sisällä olevaa suuri ja näyttävä opastaulu joudutaan myös siivoamaan siihen valitettavasti tehtyjen töhryjen takia. 

Kajaanin rauniolinnassa tehtiin viime kesänä korjaustöitä. Linnan muurien vesieristyskerroksia parannettiin ja korjattujen rakenteiden päälle aseteltiin uusia kosteutta sitovia maa-aineskerroksia. Linnan ensimmäiseen kerrokseen rakennettiin uusia kaivoja johtamaan vettä pois rakenteista. 

Rauniolinna toimii yhtenä näyttämönä myös Linnanvirta-tapahtumassa, joka järjestetään 19.–21.8.2022.  

Ärjän talkoot siirtyvät syksyyn 

Kevään etenemistä seurataan myös Kajaanin lähistöllä sijaitsevassa Ärjänsaaressa. Ärjässä oli tarkoitus järjestää yleisötalkoot lauantaina 21.5.2022, mutta jäätilanteen takia talkoot joudutaan siirtämään syksylle. Uusi ajankohta ilmoitetaan myöhemmin. Talkoopäivän aikana tehdään siivous- ja luonnonhoitotöitä. 

Tällä hetkellä Ärjässä tehdään viimeistelytöitä ennen kesäkauden alkamista. Työlistalla on muun muassa yleisön vuokrattavana olevien mökkien ja saunan kalustaminen ja varustelu. Mökit tulivat vuokrattaviksi huhtikuun alussa ja ne varattiin nopeasti täyteen. Vierasniemen vuokrasaunaa voi varata Luonnollisesti Oulujärvi -yrityksen nettisivujen kautta. 

Lisätietoja

Metsähallitus on valtion liikelaitos, jonka hoidossa on kolmasosa Suomen maa- ja vesialueista. Metsähallituksen tarkoitus on luonnon arvon ja yhteisen varallisuuden vastuullinen kehittäminen yli sukupolvien. 1200 metsähallituslaista eri puolilla Suomea vastaavat alueiden kestävästä käytöstä, hoidosta ja suojelusta – erilaiset tarpeet ja odotukset yhteensovittaen.
Metsähallituksen Luontopalvelut tarjoaa kestävän tavan nauttia Suomen kauneimmasta luonnosta. Suojelemme arvokkainta luontoa ja vastuullamme ovat maamme kansallispuistot, luonnonpuistot ja muut valtion suojelualueet, pohjoiset erämaa-alueet sekä monet merkittävät historiakohteet.