Luontoon.fi uutiset

Kahvila-ravintolayrittäjäksi Suomen suosituimman kansallispuiston portille Ylläkselle? 

Metsähallituksen Luontopalvelut hakee Yllästunturin luontokeskus Kellokkaaseen kahvila-ravintolayrittäjää palvelemaan yhteisiä asiakkaita. Luontokeskus Kellokkaan ravintola tarjoaa yrittäjälle nykyaikaiset, vuonna 2008 remontoidut tilat, 80 asiakaspaikkaa sekä 90 000 vuotuista luontokeskuksen kävijää. Suomen suosituimmassa Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa on lähes miljoona käyntikertaa vuodessa.  

Iso rakennus lumisessa maisemassa. Taustalla on lumiset tunturit.

Pallas-Yllästunturin kansallispuisto ja Ylläksen matkailualue tarjoavat upeat puitteet yhteistyölle eri toimijoiden kesken. 

– Odotamme kahvilayrittäjältä yhteistyökykyä ja uusia raikkaita ideoita. Pallas-Yllästunturi on Suomen upeimpia luontokohteita: suojelemme kansallispuiston luontoa ja tarjoamme ihmisille luontoelämyksiä. Kahvilayrittäjän toiminta omalta osaltaan tukee tavoitteitamme, asiakaspalvelupäällikkö Timo Karinen Metsähallituksen Luontopalveluista kertoo.  


Metsähallituksen Luontopalvelut hoitaa ja kehittää kansallispuistoja Suomessa.  

Yllästunturin luontokeskuksen pihalta pääsee kansallispuiston ja Ylläksen suosituimmille maastopyöräily-, talvipyöräily-, lumikenkä-, retkeily- ja hiihtoreiteille. Myös laskettelukeskus on noin kilometrin päässä. Luontokeskuksen tiloissa toimivat lisäksi Ylläksen/Kolarin matkailuinfo, Lapin taiteilijaseuran galleria, Elokuvateatteri Kino Kellokas, Visit Ylläs, Hidden Trails Lapland -pyörävuokraamo ja opaspalvelut. 

–  Luontokeskuksen pihan viihtyvyyttä on tänä vuonna parannettu isossa remontissa. Nyt Kellokkaan asiakkailla on enemmän pysäköintitilaa ja linja-autoille pihalla oma kaista. Muutokset ovat hyvä asia myös tulevalle kahvilayrittäjälle, Karinen sanoo. 

Millaista kahvilaa sinä pyörittäisit Ylläksen luontokeskuksessa? Kerro ja hae 

Toimita vapaamuotoinen hakemus sekä toimintasuunnitelma ja aukioloaikaehdotus otsikolla ”kahvilayrittäjä/Kellokas” sähköpostilla osoitteeseen: timo.karinen(at)metsa.fi.   

Metsähallitus toivoo, että kahvila- ja/tai ravintolatoiminnan käynnistyy viimeistään 1.2.2023. 


Lisätietoja kahvilatoiminnasta, tiloista ja laitteista