Luontoon.fi uutiset

Juhlivan Urho Kekkosen kansallispuiston päälähtöpisteen rakennustyöt alkavat

Suomen toiseksi suosituin kansallispuisto saa arvoisensa maamerkin Saariselän keskustaan. Rakennustyöt aloitetaan 5.6.2023 ja saatetaan loppuun loppusyksyllä. Rakennustyöt toteuttaa Ivalolainen rakennusliike Rekonen Oy. Lähtöpisteen suunnittelusta vastaa arkkitehtitoimisto Neva Oy. 

Lähtöpisteen lähinäkymä talvella.

Saariselän keskustaan reittien lähtöpisteeseen rakennetaan uusi näyttävä porttikokonaisuus opastamaan kansallispuiston ja Saariselän lähialueen reiteille lähteviä. Lähtöpiste tulee sisältämään tiedon, jota retkeilijä tarvitsee liikkuessaan reiteillä tai kauempana kansallispuistossa.  

Lähtöpisteen sisänäkymä talvella.
Lähtöpisteen suunnittelussa on otettu huomioon saavutettavuus. Inarin kunnan tahtotila pysäköintipaikkojen säilymisen kannalta on pystytty myös huomioimaan. Suunnittelua on viety eteenpäin vuorovaikutuksessa Inarin kunnan rakennusvalvonnan kanssa.  

- Nyt rakennusaikana pyydetään retkeilijöitä huomioimaan työmaa-alue ja käyttämään hyväkseen myös muita paikkoja, joista reiteille pääsee. Pysäköintialue on rakentamisen aikana työmaa-aluetta ja sitä ei voi käyttää, mutta pysäköintipaikkoja kyllä kylästä löytyy! Kertoo rakennuttamisesta vastaava rakentamisen erityisasiantuntija Lauri Mäenpää Metsähallitukselta. 

Urho Kekkosen kansallispuisto juhlii 40 vuotista historiaa 

Näyttävän lähtöpisteen rakentaminen ajoittuu juhlavuoteen. Kesän aikana Urho Kekkosen kansallispuisto juhlii monella tavalla erilaisten tapahtumien muodossa. Pääjuhla ajoittuu elokuun lopulle Suomen luonnon päivään, jota vietetään 26.8.2023. Juhlimme yhdessä kansallispuiston Aurora-tuvalla kaikille avoimella tapahtumalla. 

- Lähtöporttia emme varmaankaan saa aivan valmiiksi juhliin mennessä, mutta hyvälle mallille jo kuitenkin. Juhlatilaisuus on päivällä ja toivotamme kaikki tervetulleiksi, ketkä vain kynnelle kykenevät. Kaikista juhlavuoden tapahtumista viestimme eri kanavissamme ja ne kannattaakin ottaa aktiiviseen seurantaan, rohkaisee virkistyskäyttöpäällikkö Joel Erkkonen Metsähallitukselta. 

Kaikista tapahtumista viestitään Urho Kekkosen kansallispuiston sivulla Luontoon.fi-verkkopalvelussa sekä puiston ja Metsähallituksen luontopalvelujen somekanavissa. Tervetuloa juhlimaan! 

Lisätietoja kansallispuiston juhlavuoden tapahtumista:  

Lisätietoja