Uutiset

Takaisin

Hossan kansallispuiston hoito- ja käyttösuunnitelma lähtee lausuntokierrokselle

8.1.2019

Metsähallitus on laatinut Suomussalmen ja Taivalkosken kuntien sekä Kuusamon kaupungin alueella sijaitsevalle Hossan kansallispuiston alueelle hoito- ja käyttösuunnitelman, joka on pitkän aikavälin (10-15 vuotta) strateginen suunnitelma.

Hossan kansallispuistossa. Kuva: Tuuli TurunenHoito- ja käyttösuunnitelmaluonnos lähtee lausuntokierrokselle, jolloin kaikilla asiasta kiinnostuneilla on mahdollisuus kommentoida suunnitelman sisältöä. Suunnitelman on laatinut Pohjanmaan-Kainuun Luontopalvelujen projektiryhmä, jonka vetäjänä on ollut erikoissuunnittelija Pentti Hamunen. Ympäristöministeriö vahvistaa suunnitelman.

Hoito- ja käyttösuunnitelman pohjana ovat Hossan kansallispuiston perustamislaki ja luonnonsuojelulaki. Metsähallituksen laatimalla suunnitelmalla ohjataan kansallispuiston kehittämistä ja sen tavoitteena on alueen eri käyttömuotojen yhteensovittaminen ottaen huomioon alueen luontoarvot. Hossan keskeisimpiä käyttömuotoja ovat mm. matkailu- ja virkistyskäyttö, kalastus ja metsästys. Suunnitelman lisäksi kansallispuistolle laaditaan järjestyssääntö, jonka sisältämät määräykset ja rajoitukset koskevat kaikkia alueen käyttäjiä.

Hoito- ja käyttösuunnitelmaluonnos, yhteenveto sekä karttaliitteet ovat nähtävillä sähköisessä muodossa Metsähallituksen internet -sivuilla osoitteessa www.metsa.fi/hossasuunnittelu.

Kommentteja pyydetään 8.2.2019 mennessä ja ne pyydetään lähettämään sähköpostitse osoitteeseen kirjaamo(at)metsa.fi tai kirjeitse osoitteeseen Metsähallitus/Kirjaamo, PL 94, 01301 Vantaa.


Lisätietoja