Uutiset

Takaisin

Harri Koskinen Siidan näyttelyarkkitehdiksi

30.9.2019

Saamelaismuseo ja Ylä-Lapin luontokeskus Siidan uusittavan perusnäyttelyn arkkitehtisuunnittelijaksi on valittu muotoilija Harri Koskinen. Nykyinen näyttely uusitaan Siidan laajennuksen ja peruskorjauksen yhteydessä. Uusi näyttely valmistuu huhtikuussa 2022.

Siidan nykyinen perusnäyttely. Kuva: Kia Olin.

Harri Koskisen ja yrityksensä Teollisuuden Ystävät Oy:n tehtävänä on uusittavan perusnäyttelyn näyttelyarkkitehtuuri- ja graafinen suunnittelu sekä näyttelyn rakennuttaminen ja toteutuksen valvonta. Koskisen pitkäaikaisia yhteistyökumppaneita ovat mm. Iittala ja Genelec. Hän on tehnyt Tapio Wirkkalan ja Oiva Toikan viimeisten näyttelyiden arkkitehtuurit. Uransa alusta lähtien Koskisella on ollut monia ulkomaisia asiakkaita lähinnä Japanista ja Italiasta. Tämän vuoden lopulla Kiotossa avautuu hänen suunnittelemansa hotellikonsepti.

"Saamelaismuseo ja Luontokeskus Siidan näyttelyuudistus on valtavan hieno ja monipuolinen suunnitteluhaaste saamelaiskulttuurin ytimessä. Odotan innolla yhteistyötä lukuisten kumppanien kanssa", sanoo Harri Koskinen.

Siidan näyttelyuudistus on tiivis ja merkittävä osa museo- ja luontokeskusrakennuksen peruskorjausta ja laajennusta. Saamelaismuseon johtaja Sari Valkonen on tyytyväinen, että yli 20 vuoden ikään ehtinyt näyttely uudistetaan, ja että Koskinen saadaan työhön mukaan.

"Koskinen on oikea valinta luomaan parhaat puitteet näyttelysisällöille, kuten Kansallismuseosta palautuvalle saamelaisesineistölle, jolla on erityisen tärkeä rooli uudessa näyttelyssä", sanoo Valkonen.

Metsähallituksen Luontopalvelujen puistonjohtaja Pirjo Seurujärvi iloitsee, että näyttelyn arkkitehtisuunnittelijaksi saadaan maineikas muotoilija, Harri Koskinen.

"Siidan nykyisen päänäyttelyn suunnittelijoina 1990-luvulla toimivat arvostetut arkkitehdit Juhani Pallasmaa ja Sami Wirkkala. Harri Koskisen valinta uudistettavan Siidan näyttelyarkkitehdiksi on hieno ja arvokas jatkumo Siidan tarinaan. Koskisen rooli tulee olemaan keskeinen näyttelyn kulttuuri- ja luontosisältöjen yhteensovittamisessa."

Arkkitehtisuunnittelijan valinta toteutettiin julkisen hankintamenettelyn kautta. Hankintamenettely oli kaksivaiheinen, ja siihen sisältyi toiseen vaiheeseen edenneiltä tarjoajilta pyydetty työnäyte.
 
Lisätietoja