Luontoon.fi uutiset

Haku käynnissä: Tule mukaan Retkeilijäyhteisöön!

Hei luonnossa liikkuja, pyöräilijä, ulkoilija, retkeilijä, urheilija, vaeltaja ja sinä! Tule mukaan kehittämään kansallispuistoja ja Metsähallituksen palveluita! Haemme nyt osallistujia talven ja kevään ajaksi Retkeilijäyhteisöön, jossa kerätään erilaisten luonnossa liikkujien kokemuksia vaihtelevista teemoista, esimerkiksi liittyen retkeilijän digitaalisiin palveluihin, maasto-opasteisiin ja vastuulliseen retkeilyyn.  

Nainen ja mies kävelevät vaaramaisemassa lumikengillä. Mukana on koira. Taustalla on kuusia.

Retkeilijäyhteisö toteutetaan suljetulla online-alustalla, jossa osallistutaan nimimerkillä erilaisiin tehtäviin, kuten keskusteluihin, päiväkirjoihin ja kyselyihin. Toivomme, että sinulla olisi aikaa osallistua tehtäviin keskimäärin noin kerran-pari viikossa noin vartin kerrallaan. Retkeilijäyhteisö toimii myös mobiilissa, joten voit osallistua joustavasti milloin ja missä sinulle sopii. Yhteisö toteutetaan pilottivaiheessa suomeksi, mutta tehtäviin voi vastata myös ruotsiksi tai englanniksi.

Toivomme mukaan erilaisia luonnossa liikkujia: retkeilystä vasta innostuneita, aktiivisia harrastajia kuin myös kokeneita konkareita. Haemme osallistujia ympäri Suomen. Retkeilijäyhteisössä voidaan kohdentaa tehtäviä esim. alueellisesti.  

Metsähallitus haluaa ymmärtää kansallispuistojen ja muiden luontokohteiden kävijöitä paremmin sekä ottaa mukaan retkeilijät ja ulkoilijat kehittämään palveluja. Metsähallituksen tavoitteena on yhteensovittaa luonnossa liikkuvien tarpeet ja toiveet sekä turvata samalla luonnonsuojelu ja luonnon monimuotoisuus.  

Hae mukaan yhteisöön täyttämällä oheinen kysely! Kyselyyn vastaaminen vie noin 10-15 minuuttia. Huomaathan, että pystymme ottamaan yhteisön jäseniksi vain rajatun määrän henkilöitä. Aktiivisten yhteisön jäsenten kesken arvotaan pieniä lahjakortteja yhteisöjakson aikana.  

Klikkaa kyselyyn tästä: webropol.com 

Vastaathan kyselyyn viimeistään sunnuntaina 13.12.2020. 

Retkeilijäyhteisön ensimmäinen tutkimusjakso käynnistyy joulukuun aikana, jolloin otamme yhteyttä yhteisöön valittuihin. 

Lisätietoja

  • susanne.nylund(at)metsa.fi