Luontoon.fi uutiset

Björkö-Panike-vaellusreitin kehittäminen sai hyvän vastaanoton

Mustasaaressa Björkön ja Paniken välillä sijaitsevaa vaellusreittiä kehitetään tulevina vuosina. Heinä-elokuun aikana sidosryhmät ja kävijät antoivat palautetta ja toiveita reitin alustaviin suunnitelmiin avoimella kyselylomakkeella. Metsähallituksen kyselyyn kertyi 125 vastausta.

Suurien kivenlohkareiden välissä virtaa vesi lahden pohjaan.

“Hienoa, että kyselyyn tuli näin paljon vastauksia. Haluamme kiittää kaikkia kyselyyn vastanneita. Kävijöiden kokemuksien ja toiveiden kartoituksella saimme hyviä eväitä myös tulevaa työpajaa varten” kertoo projektipäällikkö Jonna Hagström Metsähallitukselta. Pidempi vaellusreitti on ollut alueen kävijöiden toiveissa pitkään ja tyytyväisyys projektin alkamiseen näkyi myös kyselyn vastauksissa.

”Yleinen mielipide projektin suunnitelmaa kohtaan oli positiivinen, 84 prosenttia vastaajista piti suunnitelmaa hyvänä”.

Björkön ja Paniken reittien yhdistäminen ja helpompi vedenylitys saivat positiivisen vastaanoton kyselyssä. Vedenylityksen toteutuksen osalta sekä siltaa ja lossia kuin muitakin ylitysvaihtoehtoja selvitetään edelleen. Kyselyyn vastanneita mietityttivät reitin yöpymismahdollisuudet sekä kuljetukset reitin varrelle. Monet toivoivat alueelle myös rengasreittiä. Lisäksi toiveiden pohjalta reitin suunnitelmiin otetaan työn alle myös parannukset melonnan näkökulmasta, kuten laiturituet tai kiinnikkeet.

Metsähallitus ryhtyy yhdessä yhteistyökumppaneiden kanssa työstämään suunnitelmaa myöhemmin syksyllä työpajassa. Tilaisuudessa on tarkoitus myös käsitellä esteettömän reitinosan sijoitusta.

Lisätietoja