Luontoon.fi uutiset

Akvarelleja-taidenäyttely esittelee suomalaisia lintuja Kolin luontokeskus Ukossa maaliskuun 2023 loppuun

Vuodenvaihteessa Kolin luontokeskus Ukon galleriassa avautunut taiteilija Mariana Nordgrenin näyttely ihastuttaa kauniilla lintuakvarelleilla. 

Valokuva julisteessa, jossa on vesivärimaalaus palokärjestä sekä tekstit 30.12.-2022-30.3.2023 Mariana Nordgren Akvarelleja.Näyttely tarjoaa laajan katsauksen Pohjois-Karjalan linnustoon: se esittelee maa- ja vesilintulajeja niin yleisistä tiaisista aina taantuviin ja harvinaisiin lajeihin, kuten peltosirkkuun. Näyttelystä löytyy myös tietoa syistä monien lajien vähenemiseen. Nordgrenin taidokkaat akvarellimaalaukset ovat visuaalisesti nautinnollinen tapa tutustua Kolin seudun lintuihin.

Mariana Nordgren on syntyjään bulgarialainen. Hänen matkansa suomalaisen luonnon pariin alkoi kymmenen vuotta sitten. Pohjolan jylhät metsät sekä kirkkaat ja puhtaat vesistöt synnyttivät hänessä syvän haltioitumisen tunteen. Lintuja hän alkoi maalata noin seitsemän vuotta sitten.

Suomessa Nordgrenin teoksia on aiemmin ollut esillä Suomen luontokeskus Haltiassa vuosina 2019 ja 2020.

Akvarelleja -näyttely on esillä 30.12.2022-31.3.2023 Luontokeskus Ukon aukioloaikoina. Näyttelyyn on ilmainen sisäänpääsy. Kolin luontokeskus Ukon vaihtuvien näyttelyiden tilat sijaitsevat luontokeskuksen yläkerran aulatilassa ja alakerran lastennurkkauksessa. Yläkertaan pääsee myös hissillä. Yläkerran aulatilan vaihtuvat näyttelyt järjestetään yhteistyössä Kolin kulttuuriseura ry:n kanssa.

Lisätietoja