Luontoon.fi uutiset

"Monimuotoinen Koli" -kuvitusnäyttely on esillä Kolin luontokeskus Ukossa 29.6.-30.9.2022

Kolin luontokeskus Ukon lastennurkkauksessa on kesäkauden esillä kuvittaja Emmi Jormalaisen kuvittama "Monimuotoinen Koli" -kuvitusnäyttely. ”Jormalainen toimi Kolin kansallispuiston uudistettujen päiväreittien opaslajien kuvittajana ja niin syntyi idea näyttelystä”, kertoo Metsähallituksen suunnittelija Satu Naumanen.

Perhonen kasvinkorrella. Taivaalla on kapea kuunsirppi.Kolin kansallispuiston opaslajit, kuten rupimanteri, tiikerisiilikäs, ahma ja kyyttö kertovat kaikki tarinaa Kolin monimuotoisesta luonnosta ja kulttuurista. Nämä ja kuusi muuta lajia, ihminen mukaan lukien, toimivat Kolin kansallispuiston reittien viestintämateriaaleissa retkeilijöiden oppaina. Lisäksi hahmot löytyvät myös Kolin luontokeskus Ukon uudistetuista tiloista, missä on nyt tarjolla runsaasti tietoa Kolin poluista ja retkeilystä. Kuvitusnäyttelyssä voi tutustua lajeihin tarkemmin ja siihen, miten ne liittyvät Kolin kansallispuistoon. "Monimuotoinen Koli" -kuvitusnäyttelyn alkuperäiset piirrokset ovat toteutettu lyijykynällä paperille. Tätä näyttelyä varten ne on suurennettu digitaalisiksi tulosteiksi.

Polkujen opaslajien lisäksi Emmi Jormalainen on kuvittanut kokonaisuudessaan Kolinuuron kierroksen geologia-aiheiset opastetaulut, jotka tulevat esille maastoon tämän kesän aikana. ”Yhteistyö Emmin kanssa on ollut yksi Kolin reittien uudistusprojektin innostavimpia ja antoisimpia kokonaisuuksia. Odotamme jo kovasti, että saamme toiminnallisen seikkailureitin julkaistua kansallispuistokävijöiden iloksi”, kertoo Metsähallituksen suunnittelija Emilia Kolehmainen.

Jormalaisen aikaisempi "Eksyksissä"-kuvitusnäyttely oli luontokeskuksessa keväällä 2021 Jormalaisen vieraillessa Kolin Ryynäsen taiteilijaresidenssissä. Jormalainen on helsinkiläinen kuvittaja ja graafinen suunnittelija, joka saa inspiraationsa eläimistä ja luonnosta, kuten Kolin maisemista. Jormalainen on tunnettu lastenkirjakuvituksistaan kuten Puluboista. 

"Monimuotoinen Koli" -kuvitusnäyttely on nähtävillä Kolin luontokeskus Ukossa syyskuun 2022 loppuun saakka. Näyttelyyn on vapaa pääsy. Tervetuloa tutustumaan!

Lisätietoja