Uutisarkisto

« Takaisin

Yllästunturin luontokeskuksen gallerioiden uudet näyttelyt tuovat väriä marraskuun pimeyteen

6.11.2018
 
Yllästunturin luontokeskus Kellokas ei ole vain luontokeskus ja matkailuinfo, vaan se tarjoaa gallerioissaan taidetta eri taiteenaloilta. Galleria Kellokas on Lapin taiteilijaseuran ylläpitämä lappilaisten taiteilijoiden näyttelytila ja Meän Galleria puolestaan Metsähallituksen pienempi tila, jossa on esillä erityisesti luontoaiheisia näyttelyitä. Tervetuloa tutustumaan uusiin näyttelyihimme!
 
Ote Tuija Hautala-Hirviojan teoksesta Näkymätön näkyvässä -näyttelyssä. Kuva: Veera Lähde
 
Näkymätön näkyvässä 
 
Lapin yliopiston taide- ja kulttuuriopintojen yksikön henkilökunta kuratoi ja järjestää yhteisvoimin Näkymätön näkyvässä -yhteisnäyttelyn Galleria Kellokkaassa. Näyttely on esillä 3.11.–31.12.2018. Näyttelyssä tarkastellaan kuvataiteen keinoin ilmiöitä, jotka ovat kätkeytyneet tietoisuudelta, vaikka ovatkin silmin havaittavissa. Näemme yhtä, ja yllättäen sen takana on jotakin muuta. Mitä kertovat hylätyt kylät, pellot, näkymätön kirjoitus? Mitä kohtaloita kätkeytyy maisemaan, esineisiin, paperin tuolle puolen?
 
Näyttelyssä ovat mukana taiteesta ja sen kaikista merkityksistä elävät taide- ja kulttuuriopintojen yksikön taiteilijat Tom Engblom, Jaana Erkkilä, Tuija Hautala-Hirvioja, Michael Marnin Jacobs, Kalle Lampela, Leila Lipiäinen, Esa Meltaus ja Pirjo Puurunen.
 
Teos Janette Backmanin Satu maahispeikosta -näyttelystä.
 
Satu maahispeikosta
 
Meän Galleriassa on 1.11.2018 – 10.1.2019 esillä Janette Backmanin näyttely Satu maahispeikosta. 
 
"Olen Janette Backman, rovaniemeläinen taidemaalari ja esikoiskirjailija (s.1985). Inspiraation taiteeseeni ja teoksiini ammennan Lapin upeasta, vaihtelevasta ja monisävyisestä luonnosta. Rakastan retkeilyä ja vaeltamista ja tarkastelen luontoa mielelläni myös kameran linssin kautta. maalaamisen, luonnon valokuvaamisen ja retkeilyharrastuksen lisäksi mm. huovutan ja teen poronsarvi- ja hopeakoruja. Myös eläimet ovat minulle erityisen tärkeitä ja kotoani löytyykin useampi karvakaveri" kertoo Janette tautastaan.
 
Koulutustaustaltani olen metsätalousinsinööri ja tehnyt pääasiassa erilaisia luonnonsuojelutöitä. Tällä hetkellä opiskelen taiteen maisteriksi Lapin yliopistossa, soveltavan kuvataiteen ja luontokuvauksen maisteriohjelmassa. Perinteisen maalaustaiteen lisäksi minua kiinnostaa mm. kirjoittaminen ja nämä kaksi asiaa olen yhdistänyt esikoisteoksessani Satu maahispeikosta, joka julkaistiin syyskuussa 2017. 
 
Kirjasta ilmestyy myös englanninkielinen painos a Troll`s Tale vuoden 2018 lopulla. Kirjaa on myynnissä taidenäyttelyn yhteydessä ja sitä voi tilata myös verkosta www.aviador.fi tai signeerauksella suoraan minulta sähköpostitse janette.backman@gmail.com. Toivottavasti nautitte taidenäyttelystä ja koitte luontoelämyksiä maahispeikon matkassa!" 
 
Lisätiedot