Uutisarkisto

« Takaisin

Vuokrattavana entinen kalastustila Paatsalon saaressa

16.10.2017

Metsähallitus etsii vuokralaista luonnonkauniissa Paatsalon saaressa, Päijänteellä Jämsän Vaherin edustalla sijaitseville rakennuksille. Vuokralle tarjotaan entinen valtion kalastustila piharakennuksineen. Saari soveltuu hyvin myös laidunkohteeksi.

Kuva: Jere Ekosaari

Metsähallituksella on Paatsalon saaressa rantojensuojelualueella vanha kalastustilan päärakennus, ulkorakennus, aitta, huussi ja teräsponttoonilaituri. Päärakennuksessa on keittiö, makuutila ja sauna. Laituri sijaitsee laguunimaisessa suojaisassa lahdessa. Rakennukset ovat kohtuullisessa kunnossa ja niille etsitään nyt käyttäjää. "Olisi hienoa, jos kohde saataisiin yleishyödylliseen käyttöön, esimerkiksi jonkun yhdistyksen kautta", toivoo kenttäpäällikkö Arto Pummila. "Saaressa on myös erityisen hyvin laitumeksi soveltuvaa maastoa. Laiduntavat eläimet edistäisivät saaren suojeluarvoja ja pitäisivät maiseman avoimena. Kohde voisi soveltua myös luontomatkailun tukikohdaksi", Pummila kaavailee.

Kohteen vuokraamisesta kiinnostuneet voivat tutustua saareen omatoimisesti ja kysyä lisätietoja puistomestari Jere Ekosaarelta: jere.ekosaari(at)metsa.fi, puh. 040 5810 490.

Kiinnostuneita pyydetään jättämään vapaamuotoinen kuvaus suunnitellusta käytöstä sekä vuokratarjous jatkoneuvotteluja varten kenttäpäällikkö Arto Pummilan sähköpostiin arto.pummila(at)metsa.fi 31.12.2017 mennessä. Vuokralaista valittaessa painavat vuokrahinnan ohella myös käyttötarkoitus sekä onko vuokralaisella mahdollisuutta hoitaa saaren perinnemaisemaa. Vuokraajalta edellytetään aktiivista otetta kohteen ylläpidossa, eikä sitä vuokrata yksityiseksi lomamökiksi.


Paatsalon sijainti

Paatsalon kartta