Uutisarkisto

« Takaisin

Talkoolaiset apuna Urho Kekkosen kansallispuistossa

25.10.2017

Vapaaehtoisten työpanoksella on tärkeä merkitys Urho Kekkosen kansallispuistossa. Syksyllä on valmistunut Jouni Ohtamaan kokoaman vapaaehtoisporukan voimin Rakitsanojalle hirsikammi kulkijoita palvelemaan. Korvatunturin reitiltä on nyt vaikea eksyä, kun joukko Korvatunturin ystäviä talkoili reittimerkintöihin pienet tonttukiekot opastamaan retkeilijöitä perille.

Savukoskelle, kansallispuiston itäosaan, valmistui syksyllä uusi hirsikammi autiotuvaksi. Sen rakensi 25 kuopiolaisen Jouni Ohtamaan kokoamaa talkoolaista, joista suurin osa on tehnyt vapaaehtoistyötä kansallispuiston retkeilijöiden hyväksi aiemminkin. Kammitalkoolaiset tulivat paikalle ympäri Suomen. Rakitsanojan kammi on nyt valmiina vastaanottamaan kairan kulkijoita Korvatunturille menevän reitin varrella Vieriharjun ja Korvatunturin välillä.

"Urho Kekkosen kansallispuistosta on muodostunut minulle kotoisa paikka. Olenhan tänäkin kesänä viettänyt siellä kahdeksan viikkoa talkoillen ja retkeillen. Talkoilun motiivina on alueen retkeilyhistoriaan liittyvän kulttuuriperinnön säilyttäminen", kertoo Jouni Ohtamaa.

Meidän KorvatunturiMaa -hankkeen talkoolaiset maalasivat ja kiinnittivät yli 500 pientä puukiekoista tehtyä tonttumerkkiä Savukosken puolelle kansallispuistoa Korvatunturille johtavan polun reittimerkkeihin. Merkkejä seuraamalla tietää olevansa juuri joulupukin kotitunturin reitillä.

Metsähallituksen Luontopalvelut kiittää kaikkia talkoolaisia!

Lisätietoja