Uutisarkisto

« Takaisin

Pulkkilanharjulla kajahtaa - kuorokonsertti lauantaina 26.8.2017

18.8.2017

Päijänteen kansallispuistossa juhlitaan luontoa kuorokonserttiesityksellä, kauniin Pulkkilanharjun harju- ja järvimaisemassa, Suomen luonnon päivänä lauantaina 26.8.2017 alkaen klo 15. Satavuotiaan Suomen kaunis ja arvokas luonto on oman juhlapäivänsä ansainnut. Siispä lämpimästi tervetuloa kuuntelemaan laulua luonnossa ja juhlimaan Suomen luontoa!

Wiipurilaisen Osakunnan Laulajien kesäkuoro Wene-WiOL kajauttaa, noin 30 nuoren kuorolaisen voimin, Suomen luonnon kunniaksi sulosäveliään Päijänteen kansallispuistossa lauantaina 26.8. alkaen klo 15. Kuorokonserttiesitys sisältää klassista kuoro- ja kirkkomusiikkia sekä myös viihteellisempiä ohjelmanumeroita. Yhteislauluakin on tapahtuman lopussa luvassa, joten kaikilla on mahdollisuus laulaa, kuoron laulattamana, Suomen luonnon kunniaksi. Paljon säässä kuin säässä retkeilevät kesäkuorolaiset esiintyvät noin tunnin ajan Päijänteen kansallispuiston kaakkoisena porttina toimivan Pulkkilanharjun rannalla.

Pulkkilanharjulla sijaitseva Karisalmi on tapahtuman pysäköintialue. Kuoron esiintymispaikka on Karisalmen kioskikahvilan lähellä oleva ranta. Kioskikahvila on avoinna tapahtumapäivänä ja tarkempi ohjeistus kuoron esiintymispaikalle löytyy pysäköintialueelta. Pulkkilanharjun läpi kulkee tie nro 314 (Vääksy-Sysmä), jonka silloilta avautuu avarat maisemat puistoon sekä eteläisen Päijänteen suurille selille.

Kuoroesitykset ovat osa SULASOL:n eli Suomen laulajain ja soittajain liiton ja Metsähallituksen yhteistyössä ideoimaa kuorokonserttien sarjaa kansallispuistoihin Suomen luonnon päivänä 2017. Tempaus on kansainvälisesti täysin ainutlaatuinen!

Kuorotilaisuuden Päijänteen kansallispuistossa järjestävät Wiipurilaisen Osakunnan Laulajien kesäkuoro Wene-Wiol, Asikkalan kunta sekä Metsähallitus.

Lämpimästi tervetuloa juhlimaan upeaa luonnonpäivää! Tapahtuma on avoin kaikelle kansalle.

Lisätietoja

Luonnon päivät on virallinen osa Suomi100-juhlavuoden ohjelmaa. Luonnon päiviä on toteuttamassa yli 50 organisaation kumppaniverkosto, joka tavoittaa jopa 1,5 miljoonaa suomalaista. Luonnon päivien tavoitteena on kannustaa kaikki suomalaiset luontoon ainakin yhtenä Luonnon päivänä. Vuonna 2017 järjestetään yhteensä neljä Luonnon päivää. Helmikuussa sukellettiin talveen ja toukokuussa villiinnyttiin keväästä. 17.6. Rakastutaan kesäyöhön ja 26.8. Luonnon päivät huipentuvat perinteiseen, vuodesta 2013 saakka vietettyyn Suomen luonnon päivään.