Uutisarkisto

« Takaisin

Metsähallituksen tupien varaus ensi vuodelle alkaa 2.5.

26.4.2018

Keskiviikosta 2.5.2018 lähtien voi tehdä varauksia Metsähallituksen Luontopalvelujen ylläpitämiin varaus- ja vuokratupiin vuodelle 2019.  Varauksia voi tehdä Erälupien verkkokaupasta tai palvelunumerosta. Pieni osa tuvista on varattavissa vain alueen luontokeskuksesta.

 
Metsähallituksen Luontopalvelut ylläpitää retkeilijöiden käyttöön noin 150 varaus- ja vuokratupaa kansallispuistoissa, muilla luonnonsuojelualueilla ja erämaa-alueilla. Tupien varaus vuodelle 2019 avautuu keskiviikkona 2.5. 
 
Kuva: Mikael Bankare
 
Suurin osa tuvista on varattavissa Erälupien verkkokaupan kautta tai palvelunumerosta 020 692424. Muutamia tupia voi varata vain luontokeskusten kautta. Tupien varausajat vaihtelevat, valtaosan voi varata haluamansa pituiselle ajanjaksolle, mutta jotkut pelkästään kokonaisiksi viikoiksi. Suosituimmilla tuvilla voi olla myös rajoituksia varauksen pituudelle, jotta mahdollisimman moni pääsisi niistä nauttimaan.

Luontoon.fi-verkkopalvelussa tupakuvaukset ja varausohjeet

Varausta harkitsevan kannattaa käydä osoitteessa www.luontoon.fi/tuvat tutustumassa tupatarjontaan ja tarkistamassa varauksen tekoon tarkemmat tiedot.
 
Varaus- ja vuokratupien lisäksi retkeilijöille on tarjolla ilmaisia päivä- ja autiotupia. Päivätuvat on tarkoitettu retkeilijöiden päiväkäyttöön, ja vain poikkeustapauksessa sielä voi majoittua yöksi. Autiotuvat on tarkoitettu jalkaisin, hiihtäen tai muulla tavoin omin voimin liikkuvien yksityishenkilöiden tilapäiseen levähtämis- ja yöpymiskäyttöön.
 

Lisätietoa