Uutisarkisto

« Takaisin

Luonnonkukkaretki Hämeen luontokeskuksella ja Korteniemen perinnetilalla 17.6.

13.6.2017

Hämeen luontokeskuksen lähiympäristössä ja Korteniemen perinnetilalla järjestetään kaikille sopivat luonnonkukkaretket Luonnonkukkien päivänä 17.6.2017 klo 13.00-14.30 ja 15.30-17.00. Retkien aikana ihastellaan ja tunnistetaan niin metsä- kuin niittykasvilajeja Tarja Jaakkolan opastamana. Mukaan tarvitset vain säänmukaisen varustuksen ja reippaan mielen!

Retkellä Ruostejärvellä. Kuva: Aija Mäkinen

Tämän yhteispohjoismaisen Luonnonkukkien päivän tavoitteena on kasvituntemuksen ja -harrastuksen edistäminen sekä yhteisten luontokokemusten tarjoaminen mahdollisimman monelle. Vuoden 2017 Luonnonkukkien päivän suojelijana toimii tasavallan presidentti Sauli Niinistö. Teemalajeja tänä vuonna on yhden sijaan peräti seitsemän eli kokonainen kukkakimppu; metsäkurjenpolvi, niittyleinikki, heinätähtimö, ojakellukka, harakankello, nurmitädyke ja hiirenvirna. Retkelle lähdetään Hämeen luontokeskuksen aulasta klo 13.

Samana päivänä retkeillään Tarja Jaakkolan opastamana myös Korteniemen perinnetilalla. Pihapiirin kukkaloistoa ja monipuolista lajistoa ihastellaan klo 15:30 - 17. Retkelle mukaan halajavat kokoontuvat aivan Korteniemen pihan tuntumassa lankunsahauspukin vierellä.

Retkille on vapaa pääsy!

17.6. vietetään myös valtakunnallista Luonnon päivää Rakastu kesäyöhön-teemalla, joten on monta hyvää syytä lähteä ulos luontoa kokemaan. Tervetuloa! (www.luonnonpaivat.fi)
 
Retken järjestävät yhteistyössä Metsähallitus ja Vihreät Tassut.

Lisätietoja