Uutisarkisto

« Takaisin

Linnanvirta tulee - ruokapassit ja Puistohotellin paikat jo jaossa

11.8.2017

Linnanvirta-tapahtuma huipentaa Kajaanin kesän. Puistojuhlan valmistelut ovat loppusuoralla ja juhlavieraat voivat jo varata paikkansa muutamiin ohjelmanumeroihin.

Tämän vuoden uutuutena Linnanvirta taipuu ruokafestariksi. Paikalliset ravintoloitsijat valmistavat juuri puistojuhlaan luotuja pikku annoksia. Yhteensä yhdeksän eri yritystä tarjoaa omia makuelämyksiään jokirannan ruokailualueella.

Parhaillaan on ennakkomyynnissä erityinen ruokapassi, joka toimii oivana porttina Food Festivalin tarjontaan. Passin lunastaneet saavat kustakin ruokakojusta erityisen passiannoksen.

Passin hinta on 25 euroa ja se on ennakkomyynnissä Prisman infopisteellä, Leipomo- ja kondiittoriliike Pekka Heikkisellä, Bistro Casa Biancassa ja Kahvila Kontissa. Passeja on rajallinen määrä. Ennakkomyynnistä jäljelle jäävät passit myydään jokirannassa tapahtuman aikana.

Puistohotelli kutsuu nukkumaan jokirantaan

Suomen Latu järjesti järjestyksessään toisen Nuku yö ulkona -tapahtuman Luonnon päivänä 17. kesäkuuta. Huiman suosion saavuttanut tapahtuma on täyttänyt Ladun Metsähotelleja ympäri Suomea.

Partiolippukunta Kajaanin Eränkävijät ja Metsähallituksen Luontopalvelut jatkavat Ladun kampanjaa Linnanvirran yhteydessä järjestämällä Linnanvirran Puistohotellin perjantain ja lauantain väliseksi yöksi (18.-19.8.2017).

Puistohotelli on puolijoukkueteltta, jonne majoitutaan oman makuupussin ja makuualustan kanssa. Majoitus on maksuton ja täytetään varausjärjestyksessä. Ennakkoilmoittautuminen on avautunut ja oman paikkansa pääsee varaamaan Linnanvirran nettisivujen kautta: www.linnanvirta17.com.

Puistohotelliin voi varata paikkoja vielä perjantaina Eino Leinon patsaan viereen nousevalta Hossa-pisteeltä. Lisäksi paikalle voi tulla omatoimisesti telttaillen.

Litku Klemetin tilalle Juicen musiikkia

Kuhmolaislähtöinen rokkari Litku Klemetti on joutunut perumaan esiintymisensä Linnanvirrassa. Tilalla esiintyy kajaanilainen Juice-coverbändi U.I.C.. Lisäksi tapahtumaan on buukattu uutena esiintyjänä metsäisen bluesin kuningas Faarao Pirttikangas. Molemmat esiintyvät perjantai-iltana jokirannassa.

Lisätietoja:

Metsähallituksen Luontopalvelut suojelee ja hoitaa alkuperäistä ja uhanalaista suomalaista luontoa sekä tuottaa luonnossa liikkujille retkeilypalveluja. Vastuullamme ovat maamme kansallispuistot, luonnonpuistot ja muut valtion suojelualuet, pohjoiset erämaa-alueet sekä monet merkittävät historiakohteet.