Uutisarkisto

« Takaisin

Korteniemessä juhlitaan talkoiden merkeissä

30.7.2018

Korteniemestä tuli metsänvartijatila 140 vuotta sitten, kun  Metsähallitus osti tilan ja isot metsämaat Turpoon sahalta 1878. Samalla tilan viimeisestä torpparista, Lönngrenin Kallesta, tuli Korteniemen ensimmäinen metsänvartija. Sama perhe hoiti metsänvartijan virkaa monessa polvessa ja asui tilaa aina vuoteen 1996. Seuraavana vuonna tila entisöitiin 1910-luvun asuunsa ja 20 vuotta sitten, elokuussa 1998, Korteniemestä tuli kaikille avoin perinnetila.

Kuva: Anne Halla-aho

Perinnetilan tehtävänä on hoitaa ja ylläpitää kulttuuriympäristöä laiduntamalla, niittämällä, viljelemällä ja rakennuksia kunnostamalla. Tämä työ vaatii talkoohenkeä ja se onkin yksi perinnetilan suola. Monet, monet ihmiset ovat tuoneet työpanoksensa tilan hoitoon näiden kahdenkymmenen vuoden aikana. Talkoissa on mukavaa, kunto kohoaa ja arvokas kulttuuriympäristö ja maatiaiskasvit säilyvät. Valtava kiitos kaikille talkoissa ahkeroineille!  

Juhlia vietetään töitä tehden

Haluamme viettää juhlavuotta tilalle kiinteästi kuuluvien talkoiden merkeissä. Juhlan aiheita on kaksi, samoin talkoita.

Perjantaina 24.8. talkoilemme Pitkäkärjen niityllä. Niitty on päässyt pahasti puskittumaan, joten raivaamme, niitämme, keräämme kasoihin ja kaivamme ojia auki. Työ on yksinkertaista, mutta melko raskasta, joka tapauksessa kaikki ovat tervetulleita töihin. Tilalta on noin 2 kilometrin kävelymatka niitylle. Talkoisiin on ennakkoilmoittautuminen Outileena Uotilalle p. 040 825 4454 (tekstiviestillä).

Lauantaina 25.8. Korteniemen riihessä puidaan Aunus-ruis perinteisesti seinään lyömällä ja varstoilla hakkaamalla. Lopuksi vilja vielä viskuroidaan.

Talkoot ovat avoinna kaikille. Lauantaina lämpiää myös savusauna ja tuvassa on ruokaa ja kahvia kastamisineen myytävänä.

Lauantai-iltana kello 18 alkavat talkootanssit tuvan makasiinilla ja miksei nurmikollakin. Kaikkiin tilaisuuksiin on vapaa pääsy ihan jokaiselle!

Tervetuloa Korteniemeen, toivottelee tilan väki.

Lisätietoja