Uutisarkisto

« Takaisin

Kolin kansallispuistossa on käynnissä lajistokartoitustapahtuma -Retkeilijöitä pyydetään ilmoittamaan havaintonsa seuraavan vuorokauden ajalta

17.8.2018

Metsähallituksen Luontopalvelut järjestää Kolin kansallispuistossa Bioblitzin eli vuorokauden mittaisen lajistokartoitustapahtuman 17.-18.8.2018. Tavoitteena on löytää 24 tunnin aikana kansallispuiston alueelta mahdollisimman monta eri lajia.

Tapahtuma alkaa perjantaina 17.8. kello 10 Kolin luontokeskus Ukon edestä. Virallisesti Bioblitz päättyy lauantaina kello 10, jolloin kokoonnutaan taas Kolin luontokeskus Ukon eteen.

Osallistua voi myös itsenäisesti retkeillen ilmoittamalla lajihavaintonsa Kolin luontokeskus Ukkoon joko kirjallisena lajilistana tai lähettämällä listan havainnoista tai valokuvat lajeista osoitteella ukko(at)metsa.fi, sähköpostin otsikkokenttään tulee kirjoittaa "Bioblitz".

Kolin Bioblitzin osallistujia. Kuva: Tiina Hakkarainen"Kaikki ovat tervetulleita osallistumaan. Yksittäisetkin tapahtuma-aikaan tehdyt havainnot ovat tervetulleita. Kolin lajilistalta puuttuu vielä tavanomaisiakin lajeja, kuten siili ja supikoira. Paikalla on monien eliöryhmien erityisasiantuntijoita, joten osallistua voi, vaikka lajinmääritys ei itseltä onnistuisikaan. Ja nyt on myös mahdollista päästä lajispesialistien kanssa maastoon," vinkkaa suojelubiologi Kaisa Junninen.

Lajimäärä Kolilla saattaa kohota jopa nelinumeroiseksi. Viime vuoden vastaavassa tapahtumassa Hossan kansallispuistossa havaittiin noin 600 lajia.

Osana tapahtumaa järjestetään opastettu luontoretki, joka lähtee Kolin luontokeskus Ukon edestä lauantaina 18.8. kello 11. Retki on maksuton. Bioblitzin osallistujilla on lauantaina vapaa pääsy luontokeskuksen näyttelyihin.

Lisätietoja: