Uutisarkisto

« Takaisin

Ketunlossi Repoveden kansallispuistossa on jäänyt talvitauolle - Kulku kansallispuistoon Tervajärven ja Saarijärven sisääntulojen kautta

26.11.2018

Ketunlossi Repoveden kansallispuistossa on jäänyt talvitauolle 26.11.2018 alkaen. Pakkasjakso aikaisti talvitauon alkua. Lossin talvitauon aikana Lapinsalmen sisääntulosta ei pääse Kapiaveden yli puiston puolelle, minkä vuoksi Lapinsalmen sisääntulo suljetaan talveksi. Kapiavettä ei tule ylittää jäätä pitkin, sillä paikalla on runsaasti virtauksia. 

Repoveden kansallispuiston Ketunlossi. Kuva: Mari Laukkanen.Talvikauden retket puistoon kannattaa suunnitella Tervajärven ja Saarijärven sisääntulojen kautta, ne ovat käytössä normaalisti. Lunta on toistaiseksi vähän, joten puiston reitit ovat yhä vaelluskengin kuljettavissa. 

Kaikki Repoveden reitit on merkitty maastoon oransseilla maalimerkeillä. Kartta kannattaa ottaa mukaan tai käyttää Metsähallituksen Retkikartta.fi-mobiilisovellusta. Puhelimen kuuluvuus Repovedellä vaihtelee, joten puhelimeen voi myös ladata etukäteen kartan luontoon.fi -sivuilta tai ottaa kuvan kartasta puiston sisääntulojen opastauluista. 

Lapinsalmelle rakennetaan uusi silta vuonna 2019, mikäli eduskunta hyväksyy hallituksen esityksen sillan rahoituksesta.

Lisätietoja: