Uutisarkisto

« Takaisin

Hossan kansallispuiston avajaisiin osallistui 4200 juhlijaa

19.6.2017

Suomen itsenäisyyden juhlavuoden kansallispuisto vihittiin virallisesti lauantaina 17.6. Hossassa, Huosilammen rannassa järjestetyssä avajaistilaisuudessa. Kansallispuistoon alkoi virrata ensimmäisiä juhlavieraita jo perjantaina illalla. Avajaispäivänä he vaelsivat juhlapaikalle teltoiltaan tai mökeiltään eri puolilta aluetta.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö piti juhlapuheen, jonka hän päätti sanoihin: "Hossassa on hyvä olla". Rouva Jenni Haukio leikkasi juhlanauhan. Yleisö eli juhlassa mukana suosionosoituksin ja nauraen.

Presidentti Niinistö pitää juhlapuhetta. Kuva: Salla Seeslahti / Metsähallitus

Lammenrannan rinteessä istui eri-ikäistä juhlakansaa ja pääkatsomossa myös pyörätuolissa tapahtumaan kulkeneita. Yleisö seisoi tai istui mäntykankaalla ja kuunteli Mikko "Peltsi" Peltolan juontamaa juhlaa, jonka avaussanat lausui asunto-, energia- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen.

"Hossan avajaiset on järjestetty loistavasti. Puitteet ovat mahtavat, ja paikalle on tullut valtavasti ihmisiä. Mielestäni se kertoi, että valinta juhlavuoden kansallispuistosta osui nappiin", ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen kertoi avajaisten jälkeen.

"Olen jutellut monen paikallisen yrittäjän kanssa Hossan vierailuni aikana. Odotukset ja toiveet ovat todella, että matkailu lähtisi kehittymään vauhdilla eteenpäin. Tämä alku lupaa hyvää."

Hossan tapahtumakenttä ilmasta. Kuva: Pirkko Siikamäki / Metsähallitus

Hossan ulkoileva kansanjuhla ja Luonnon päivän juhlinta jatkui myöhään yöhön ja vielä sunnuntaina.

Konsta luovuttaa virvelin presidentille. Kuva: Salla Seeslahti / MetsähallitusMetsähallituksen kunniavieras, kuusivuotias Konsta Kähkönen Kuhmosta, sai presidentti Niinistön virvelin lainaan lasten Vapapäivä-tapahtumassa. Myöhemmin Konsta palautti hyväksi testatun pyytimen presidentille.

"Sinä ehdit heitellä tällä virvelillä vain kahdesti, mutta minä heitin kaksikymmentä kertaa", Konsta totesi presidentille.

Metsähallituksen mukaan alueella oli lauantaina jo iltapäivään mennessä 4 200 kävijää.

Lisätietoja