Uutisarkisto

« Takaisin

Etelä-Konnevesi on noussut Keski-Suomen suosituimmaksi kansallispuistoksi

26.1.2018

Keski-Suomen kansallispuistoissa oli viime vuonna vilkasta. Kävijätilaston kärjessä on Etelä-Konneveden kansallispuisto, jonne tehtiin viime vuonna 30 000 käyntiä. Käyntimäärä kasvoi 39 prosenttia edellisestä vuodesta. Kirkkaat vedet ja vuorimaat sekä kattavat palvelut vetävät retkeilijöitä Etelä-Konnevedelle. Puiston lähialueella on monipuolisia majoitus-, ruokailu-, kuljetus-, välinevuokraus- ja ohjelmapalveluja, joiden ansiosta kansallispuiston kävijät jättävät myös rahaa alueelle.

Syysretkeilijöitä Etelä-Konneveden kansallispuistossa. Kuva: Tiina Hakkarainen

"Etelä-Konneveden kansallispuiston tunnettuus on kasvanut erityisesti Konneveden ja Rautalammen kuntien hienon työn ansiosta. Alueen kunnat panostavat tosissaan luontomatkailun kehittämiseen," iloitsee puistonjohtaja Tuula Peltonen Metsähallituksesta.

Kaikki Keski-Suomen kansallispuistot houkuttelivat viime vuonna hyvin kävijöitä. Pyhä-Häkin kansallispuistossa vieraili viime vuonna lähes 21 000 retkeilijää. Käyntimäärä kasvoi 21 prosenttia. Pyhä-Häkin ikimetsiin saapui ennätysyleisö kuuntelemaan Suomen luonnonpäivän kuorokonserttia, mikä omalta osaltaan nosti kansallispuiston tunnettuutta.

Leivonmäen kansallispuistoon tehtiin viime vuonna noin 20 000 käyntiä, missä on kasvua 23 prosenttia. Leivonmäen kansallispuiston käyntimääriä on kasvattanut puiston ystäväyhdistyksen vilkas toiminta ja Suomen luonnonpäivän tapahtumat.

Salamajärven kansallispuistossa kävi viime vuonna reilut 17 000 retkeilijää ja kasvua oli 11 prosenttia. Salamajärven kansallispuiston positiivista kehitystä on edistänyt palvelujen saatavuuden paraneminen: Koirasalmen luontotuvan yrittäjä tarjoaa asiakkaille sauna-, majoitus- ja kokouspalveluja ympäri vuoden.

Myös Isojärven kansallispuiston käyntimäärä jatkaa vahvaa kasvua. Isojärvelle tehtiin reilut 17 000 käyntiä ja käyntimäärä kasvoi 12 prosenttia vuoteen 2016 verraten. Isojärvellä on havaittu jo useana vuonna, että sana kansallispuiston hyvistä retkeilymahdollisuuksista ja hienoista maisemista on levinnyt. Myös Heretyn kämppäkahvilan palvelut on otettu ilolla vastaan.

Lue lisää valtakunnallisesta tiedotteesta (www.metsa.fi).