Uutisarkisto

« Takaisin

Etelä-Konnevedelle syysretkelle – vuorelle tai vesille

11.10.2017

Lähde nauttimaan ruskasta koko perheen tai ystäväporukan voimin Etelä-Konneveden kansallispuistoon. Puut ovat loimunneet tänä syksynä mahtavan pitkään lämpimissä ruskaväreissä. Raikas syysilma palauttaa koulu- ja työarjesta väsyneen ahertajan. Pakkaa nuotioeväät mukaan, ota vaikka koirakaveri hihnaan ja suuntaa kohti Etelä-Konnevettä.

Kalajanvuori. Kuva: Satu OjalaEtelä-Konneveden kansallispuisto tarjoaa mahtavat puitteet ulkoiluun niin maalla kuin vesillä. Kalajan kierroksella (4,6 km) reippailet haastavassa maastossa ja kapuat Kalajanvuoren laelle huimiin maisemiin. Kolmen vuoren vaellus (16 km) vie retkeilijän tiukkoihin nousuihin ja laskuihin, mutta palkitsee komeilla maisemillaan. Loukkuvuoren lenkki (2,8 km) tarjoaa patikoitavaa veneilijöille ja melojille. Vuoren laelta avautuvat parhaat maisemat kansallispuistoon. Lähde syysretkelle omatoimisesti tai osallistu opastettuihin aktiviteetteihin.

Opastetulle Kalajan kierrokselle

Syyslomaviikolla 16.-22.10.2017 Etelä-Konnevedellä järjestetään monenlaista aktiviteettia. Maanantaina, keskiviikkona, perjantaina ja sunnuntaina klo 13 voit osallistua opastetulle Kalajan kierrokselle. Retkellä kävellään Kalajan kierros sekä tehdään metsään uppoutumisen harjoitus. Varustaudu ulkoiluvaatteilla, vettähylkivillä ja pitävillä jalkineilla, retkijakkaralla sekä istuinalusella tai retkityynyllä. Lähtö tapahtuu Kalajan parkkipaikalta, retken kesto on 4 tuntia ja hinta 35 e/henkilö. Varaukset ja lisätietoja: Mikko Lemmetti, p. 044 353 2654 tai mikko.lemmetti(at)elisanet.fi. Retki toteutuu, jos lähtijöitä on vähintään viisi.

Tutustu kansallispuistoon vesiltä käsin

Etelä-Konneveden kansallispuistoon kannattaa tutustua myös vesiltä käsin joko risteillen tai meloen. M/S Myllykosken maisemaristeilylle voit lähteä tiistaina 17.10. ja keskiviikkona 18.10. klo 14. Lähtö Häyrylänrannasta, kesto 2 h ja hinta 30 e. Lisätietoja ja varaukset: Seppo Puttonen p. 0505306917, www.luontopalvelut.com.

Lauantaina 21.10. klo 12 järjestetään Kolmen veneen syysristeily moottoriveneillä. Risteily sisältää Käpynäukon ja kalasääsken pesän katselua ja evästelyä erätulilla. Lähtö Hanhitaipaleen kalasatamasta, risteilyn kesto 2 h ja hinta 30 e. Varaukset: Sami Räsänen p. 040 175 2002.

Sunnuntaina klo 13 järjestetään Kalasääskien vesillä -melontaretki. Retki lähtee Hanhitaipaleen satamasta, kestää 4 h ja maksaa 55 e/henkilö tai minimiveloituksena 165 e (sis. 3 osallistujaa). Hintaan sisältyy kajakki varusteineen, opastus, nokipannukahvi ja runsaat retkieväät. Varaukset: Markku Utriainen p. 040 553 5975, www.kalajaretkeily.fi.

Lisätietoja