Utsjoen alue

 

Patikointi Erävaellus Melonta Nähtävyyksien ja näköalojen katselu Tutustua luontotupaan Luontopolkuun tutustuminen Hiihto huolletulla ladulla Retkihiihto Kalastus Marjastus ja sienestys Metsästys Lumikenkäily

Utsjoen alueen sijainti SuomessaPohjois-Lappi
Utsjoki (www.utsjoki.fi)
Alueen valtion maita hoitaa Metsähallitus. Yksityismailla sijaitsevien retkeilypalvelurakenteiden hoidosta vastaa Utsjoen kunta.
 

Utsjoen kirkonkylän alue Suomen pohjoispäässä on henkeäsalpaavan kaunista seutua. Jylhiä maisemia hallitsee kaksi suurta jokea sekä niitä ympäröivät tunturit. Jyrkkärinteisessä laaksossa virtaava Utsjoki laajenee välillä pieniksi järviksi ja laskee Tenoon kirkonkylän kohdalla. Vapaana ja kirkasvetisenä kuohuva Teno puolestaan vangitsee katseen ja kutsuu kalastamaan. Kirkonkylän molemmin puolin levittäytyvät karun kauniit Kaldoaivin ja Paistunturin erämaa-alueet.

Utsjoen alue on ihanteellinen kohde kalastuksen ja retkeilyn harrastajille. Teno on Euroopan parhaita lohijokia, ja seudun muutkin vesistöt ovat tunnettuja hyvästä kalansaaliista. Retkeilyn ystävä voi nauttia alueen luonnosta monin tavoin. Utsjoen alueella on päiväretkikohteiksi sopivia lyhyitä reittejä, ja se on myös hyvä aloituspaikka pitkille erämaihin suuntautuville vaelluksille.

Tämän sivun osoite on www.luontoon.fi/utsjoki
Alueen valtion maita hoitaa Metsähallitus, Lapin Luontopalvelut, osoite: Inarintie 46, 99870 Inari.

Asiakaspalvelu

Utsjoen Metsähallituksen neuvonta (avoinna kesäisin)
Puh. 0206 39 7792
utsjoki(at)metsa.fi
siida(at)metsa.fi

Ylä-Lapin luontokeskus Siida
0206 39 7740
siida(at)metsa.fi

Ivalon palvelupiste
0206 39 7701
ivalo(at)metsa.fi

Katso ohje: julkisilla kulkuneuvoilla Utsjoelle

Katso ohje: omalla autolla Utsjoelle

Yhteistyötahojen palvelut Utsjoella

Lähikohteita

Välimaan saamelaistila

Retkikartta.fi: Utsjoki