Maastosta

 • Vko 6
  Luontovalvojat ovat käyneet viemässä polttopuita Suomunruoktun autio- ja varaustuville sekä Salolammen laavulle. Kiilopäältä Lankojärven kautta Porttikoskelle on myös viety polttopuuta.
  Tällä viikolla on aloitettu uusittavien latusiltojen rakennustarvikkeiden kuljettaminen Hirvaspirtiltä Rumakurun suuntaan. Kuljetukseen joudutaan käyttämään latupohjia.
 • Vko 5
  Alkuviikosta on käyty poljettamassa ura polttopuuhuoltoa varten Kiilopäältä Rautulammen, Lankojärven, Porttikosken ja Aittajärven kautta Snellmaninmajalle asti. Suomujokivarressa oli lunta vain 30-40 cm, kun muualla oli keskimäärin 80cm. Yhtään kulkijaa ei tullut vastaan luontovalvojia.
   
  Polttopuuhuollon valmistelut ovat käynnissä myös Jauru- ja Nuorttijoen välisellä alueella. Uria on tehty välille Kemihaara - Vieriharju - Rakitsanoja - Rauhanpaalun tulipaikka - Vieriharju - Mantoselkä - Manto-oja - Kemihaara. 
  Lisäksi huoltoa helpottavia jälkiä on tehty Kemihaara - Karhuoja - Kärekeoja - Mettopalo - Hirvashauta - Saiho - Kolsankoskenojan laavu - rajamiesten jättämiä jälkiä seuraten Naltiolle.
  Ja ovatpahan polttopuun huoltajat ajaneet myös välin Kemihaara - Peskihaara - Härkävaara - Peskihaara - Kemihaara.
   
  Eilen torstaina on käyty Luirojärvellä. Kiilopää - Suomunruoktu - Tuiskukuru - Luirojärvi välillä oli näkynyt vain neljän hengen porukka, joka oli lähtenyt Luirolta kohti länttä. Tuiskukurulta oli isompi ryhmä lähtenyt nousemaan kohti tunturia.
 • Luulammen latukahvila avaa ovensa 18.2.2018 ja palvelee päivittäin klo 10:00-16:00 
 • Moitakurun latukahvila avaa ovensa 28.2.2018 ja avoinna su-pe klo 10:30-15:00 20.4.2018 saakka. Poikkeus: 31.3. avoinna klo 10:30-15:00. 
 • Maastokuulumisia ja valokuvia ajankohtaisista asioista voi käydä katsomassa sivultamme www.facebook.com/ukpuisto. Sivuun tutustuminen ei vaadi sisäänkirjautumista.

Tapahtumia Urho Kekkosen kansallispuistossa

Katso säätilannetta

Kelikameran kuvaa Saariselältä, Inarista. (www.liikennetilanne.liikennevi-rasto.fi)

Retkikohteen esite

Pdf-tiedosto 4,7 Mt
(julkaisut.metsa.fi)