Pyöräilyrajoitus Urho Kekkosen kansallispuistossa

Kiilopään huipun reitti / Kiirunapolku: Ethän pyöräile tällä reitillä. Herkkä tunturiluonto ja reittipohja rinteessä eivät kestä sitä.

Maastosta

Maastokuulumisia 29.8.2018

  • Rumakurun vanha päivätupa on korjattu kestämään tulevia vuosikymmeniä. Kuva Anne SaloniemiKiilopään huipulle menevän polun varelle rakennettiin levähdyspaikkoja ja Kiilopään huipulle penkki, jolla istuskellen kelpaa ihailla maisemia.
  • Vesitilanne on melkolailla normaalin kesäveden mukainen eikä kahluupaikoilla ole ollut ongelmia. Sateet voivat kuitenkin nostaa jokien vesiä nopeastikin.
  • Sääsket ja paarmat alkavat olla meneen kesän muistoja, mutta polttiaisia on paikoin ollut runsaastikin.
  • Retkieväille löytyy täydennystä nyt myös luonnosta, sillä mustikat alkavat olla kypsiä ja sienetkin nousevat maasta. 
  • Vaeltajien määrä kansallispuistossa on kasvanut viikko viikolta ja retkeilijöiden määrän odotetaan kasvavan yhä ruskasesonkia kohden mentäessä. Erityisesti Luirojärven ympäristössä on ollut runsaasti retkeilijöitä liikkeellä.
  • Retkeilijöiden runsas pääluku tarkoittaa myös nopeasti täyttyviä käymälöiden alusastioita. Monessa tapauksessa ensiapuna riittää niin sanottu "tornin kaataminen", mutta erittäin täyden astian voivat retkeilijät myös itse vaihtaa. Käymälöiden takaa löytyy yleensä tyhjiä alusastioita ja vaihto tapahtuu seuraavasti: Täysi astia vedetään ulos ja peitetään kannella. Tyhjä astia laitetaan tilalle. Luontovalvojat kuljettavat täydet astiat talven tultua pois maastosta. Huussien alusastiat voivat olla painavia, joten niitä vaihtaessa on syytä varoa, ettei hajoita tai likaa itseään.
  • Tänä vuonna käyttöön otettu saunamaksu on saanut retkeilijöiltä hyvän vastaanoton. Saunamaksunhan voi maksaa joko ennen tai jälkeen vaelluksen ja maksutapoina ovat maksu Metsähallituksen pisteeseen tai mobiilimaksu. Hinnat ja lisätietoa löytyy täältä.
  • Raskitsan kammin katto korjattu viikolla 31 talkoovoimin.
  • Rumakurun vanha tupa on käytössä jälleen. Tupa kengitettiin eli alimmat lahonneet pohjahirret vaihdettiin uusiin. (päivitetty 29.8.2018)
  • Töitä tehtiin Hirvaskurussa ja puistoon valmistui 6 uutta latusiltaa. Töitä oli vauhdittamassa myös Pidä Lappi siistinä -talkooryhmä. (päivitetty 16.7.2018)

Maastokuulumisia ja valokuvia ajankohtaisista asioista voit käydä katsomassa sivultamme www.facebook.com/ukpuisto
Sivuun tutustuminen ei vaadi sisäänkirjautumista.

Tapahtumia Urho Kekkosen kansallispuistossa

Katso säätilannetta

Kelikameran kuvaa Saariselältä, Inarista. (www.liikennetilanne.liikennevi-rasto.fi)

Retkikohteen esite

Pdf-tiedosto 4,4 Mt
(julkaisut.metsa.fi)