Teijon ja Saaristomeren kansallispuistojen yhteinen Junior Ranger -toiminta aloitetaan kesällä 2015 Teijossa. Toiminnan tavoitteena on kertoa lapsille ja nuorille kansallispuistojen luontoarvoista sekä kansallispuistoissa tehtävästä työstä. Parhaiten oppii itse tekemällä.

Leireilyä kesällä

Teijon Junior Ranger -leireillä tutustutaan retkeillen kansallispuiston upeaan luontoon. Kansallispuistossa tehtävistä töistä tutuiksi tulevat niin tutkimus ja huolto kuin rakentaminen ja ennallistaminenkin. Kansallispuiston eliöt ja elinympäristöt ovat aina ohjelmassa arvokkaana osana.

Leirit on suunnattu 10–12 –vuotiaille luonnosta kiinnostuneille Salon ja Kemiönsaaren nuorille. Junior Ranger -leirit järjestää Metsähallitus. Ensimmäinen leiri järjestettiin Teijon kansallispuistossa 2.-4.6.2015.

Rantaeliötutkimusta. Kuva: Ville Laitinen

Lisää taitoja ja uusia paikkoja

Leirin käyneet Junior Rangerit voivat osallistua kansallispuistossa järjestettävään jatkotoimintaan. Teijossa ja Saaristomerellä jatkotoimintatapaamisia pyritään järjestämään kaikkina vuodenaikoina leirin jälkeen eli syksyllä, talvella ja keväällä.

Tapaaminen voi olla päivänmittainen retki puistossa, jossa hiotaan esimerkiksi suunnistustaitoja tai yön yli kestävä retki, jossa ehtii toteuttamaan monipuolisempaa ohjelmaa.

Vuonna 2017 leiriä ei järjestetä. 

Lisätietoja