Tapahtumia Teijolla

Punassuon pitkospuut ovat valmiit

(Päivitetty 29.11.2017) 
Punassuon soidensuojelualueen uudet pitkospuut ovat valmistuneet. Reitin pituus yhdensuuntaisena on 3,9 km.

Viisi vinkkiä Teijon kansallispuistoon

(Päivitetty 17.1.2018)
  1. Lasten kanssa

Jeturkastin kierros (4,6 km) tarjoaa helpon maaston lasten kanssa kulkemiseen. Matkalla voi ihmetellä Jeturkastin muinaisrantaa, jonka reunalla voi suorastaan kuulla meren aaltojen pyyhkivän pyöreiksi muotoutuneita kiviä.  Retken lopuksi nautitaan eväät Kariholman keittokatoksen nuotion ääressä järvimaisemassa. 

  1. Viikonloppuretki lakanoissa

Kirjakkalassa, kansallispuiston pohjoispuolella, pääset kipuamaan Nikkallion päälle. Paista makkarat Hamarinjärven nuotiopaikalla. Kirjakkalan ruukkikylän huoneissa nukut retken päälle mainiot yöunet ja nautit kodikkaan keittiön mauista.

  1. Kurkista kulttuurihistoriaan

Suomen pienin kivikirkko seisoo kansallispuiston kulmalla Teijon ruukkikylässä. Läheltä, Sahajärven pysäköintialueelta, lähtee Totin luontopolku, jonka varrella on nähtävissä Teijon kartanon vanhaa puistoaluetta. Teijon Masuunista ja Kyläkaupasta saat ostettua kotiin viemisiksi paikallisia käsitöitä ja muita tuotteita.

  1. Polkaise puistoon

Rannikkoreitin osuus Salo-Strömma (35 km) tarjoaa kolmen ruukkikylän nähtävyydet, merta ja metsää, järveä ja paljon korkeuseroja. Retken voi aloittaa monesta reitin eri kohdasta.  

  1. Punassuon pitkospuureitti

Jos Matildanjärven kierros on jo reittinä tuttu, tutustu upeaan Punassuohon, joka on yksi edustavimmista keidassoista Varsinais-Suomessa. Punassuon pitkospuureitille pääsee sekä pohjoisen että eteläisen pysäköintialueen kautta. Yhdensuuntaisen reitin pituus on 3,9 km. Tällä reitillä ei ole tulistelupaikkoja, joten kannattaa varata reppuun paistamatta valmiit eväät. 

Suomi 100: Presidentti Niinistö ja rouva Haukio vierailivat Teijon kansallispuistossa

(Päivitetty 18.8.2017)
Presidenttipari tuli Teijon kansallispuistoon viettämään Suomen luonnon päivää.

Rouva Jenni Haukio on Suomen luonnon päivän suojelija ja lausui `Suomen luonnon päivän juhlat Teijon kansallispuistossa`-tapahtumassa Suomen luonnon päivän tervehdyksen. 

Suomesta tuli maailman ensimmäinen maa, joka virallisesti liputtaa luontonsa kunniaksi, ja presidenttipari nosti tapahtumassa Suomen lipun salkoon Perttelin Piketin partiolaisten avustamana.

Reitti poistuu

(Päivitetty 2.5.2017)
Puolakkajärven etepuolella oleva reitti on poistettu käytöstä. Uusiin esitteisiin ja karttoihin sitä ei enää merkitä. Vanhoissa se toki vielä näkyy.

Losseilla Kalasuntiin 

(Päivitetty 7.9.2017)
Sekä Kalasuntin pohjoinen että eteläinen "käsipelivetoinen" lossi on otettu käyttöön kesällä 2016. Tämä mahdollistaa uuden ympyräreitin kulkemisen Sahajärven, Nenustan ja Laviakallion alueella. Matkaa reitille tulee noin 8 - 10 kilometriä riippuen reittien yhdistämisestä Nenustannummella. 
 
Meren Isoholman puuhuolto lopetettu
 
(Päivitetty 7.9.2017)
Metsähallitus ei tällä hetkellä voi osoittaa resursseja kansallispuiston alueella, Teijonselällä sijaitsevan Isoholman saaren laavun, tulipaikan ja kuivakäymälän huoltoon. Toistaiseksi nämä taukopaikat saarella kuitenkin ovat (Meriholma ja Malmviikinlahti). Jos olet menossa näihin retkelle, ota omat puut mukaan.
 
Metsähallitus ei myöskään enää vuokraa soutuveneitä merelle. Soutuvenettä voi tiedustella vuokralle Matildan Marinasta (www.mathildanmarina.fi) Mathildedalin vierasvenesatamasta.

Lounais-Suomen kansallispuistojen maisemia

(Päivitetty 2.5.2017)
Ihaile Lounais-Suomen kansallispuistojen maisemia videolta (www.youtube.com)

Teijon kansallispuiston hoito- ja käyttösuunnittelu on käynnissä

(Päivitetty 2.5.2017)
Ensimmäinen yleisötilaisuus kansallispuiston hoito- ja käyttösuunnitelmaan liittyen järjestettiin torstaina 16.4.2015 Mathildedalissa. Lisätietoja Teijon kansallispuiston hoidon ja käytön suunnittelusta (www.metsa.fi).