Tapahtumia Teijolla

Kansallispuistojen ilta Turun pääkirjastossa 28.8.

(Päivitetty 22.8.2018)
Turun kaupunginkirjasto ja Tea Karvinen järjestävät yhteistyössä Kansallispuistojen illan Turun pääkirjastossa tiistaina 28.8. klo 18. Ammattiluontokuvaaja ja toimittaja Tea Karvisen esitys koostuu puhe-kuvaesityksestä (noin 45 min) ja 12 minuutin multimediaesityksestä, joka sisältää still-kuvaa, videota, eläinten ääniä ja musiikkia. Lisätietoa tapahtumasta Turun kaupungin tapahtumasivulla (www.turku.fi).


Suomen luonnon päivän 25.8. tapahtumia Teijolla

(Päivitetty 22.8.2018)
Suomen luonnon päivänä lauantaina 25.8. tapahtuu myös Teijolla! Luontokeskuksen toimija on houkutellut paikalle Tea Karvisen, joka näyttää multimediaesityksen Suomen kansallispuistoista klo 12 ja 13. Häneltä voi kysellä myös vinkkejä uusille retkille. Greenfulness / Pauliina Römpötti ohjaa aisti- ja mielikuvaharjoitusten avulla lähemmäksi luontoa klo 11 ja 13. Sopii lapsiperheille. Ei kun ylös, ulos ja luonnosta nauttimaan!


Kylmässuolla ennallistetaan suota ja lähteitä

(Päivitetty 14.8.2018)
Teijon kansallispuiston Kylmässuolla ennallistetaan kaivinkoneella suota ja lähteitä noin 25 hehtaarin kokoisella alueella seuraavan 2-3 viikon ajan.

Luontokeskus suljettu 13. - 14.8. sekä 20.8.

(Päivitetty 8.8.2018)
Teijon Luontokeskus on suljettu ma-ti 13.-14.8. ja ma 20.8. henkilökunnan koulutuksen vuoksi.

Linja-autolla Teijoon

(Päivitetty 1.6.2018)
Teijoon pääsee kesäkaudella 4.6.-13.8. välisenä aikana linja-autolla Salosta. Aikataulut ja lisätietoja täältä.

Metsäpalo Teijon Sahajärvellä

(Päivitetty 24.5.2018)
Tänään torstaina 24.5.2018 Teijolla Sahajärven uimarannan länsipuolella syttyi metsäpalo, jonka syttymissyy on toistaiseksi epäselvä. Kansallispuistossa puuhuoltoa tekemässä olleet havaitsivat onneksi palon ajoissa ja kutsuivat Pelastuslaitoksen paikalle sammuttamaan sen. Palo pysyi alle puolen hehtaarin alueella.

Erityisesti näin kuivana aikana on hyvä muistaa, että tulen saa sytyttää kansallispuistossa ainoastaan merkityillä tulentekopaikoilla ja silloinkin vain mikäli metsäpalovaroitus ei ole voimassa. Metsäpalovaroituksen aikana tulen tekeminen on luvallista vain hormillisiin tulipesiin.

Tästä linkistä voit helposti tarkistaa voimassa olevat varoitukset.

YLE:n Mennään metsään -polkujuoksukiertue Suomen 40 kansallispuistossa

 (Päivitetty 18.4.2018)     

YLE Mennään metsään polkujuoksukartta, Teijo

 • Lähde Marko Krapun matkaan liikkumaan polkuja pitkin "maapallon ympäri"! YLE:n järjestämä polkujuoksukiertue jatkuu Teijossa 21.4.2018. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan (www.yle.fi)
 • Huom! Polkujuoksureittiä ei ole merkitty maastoon.
 • Muista pysyä reitillä - näin vältämme maaston kulumista ja häiriötä luonnolle.
 • Liikut jokamiehenoikeudella ja omalla vastuulla!

 

 

 

TENTSILE EXPERIENCE ECOCAMP AVAUTUU KESÄLLÄ 2018 TEIJON KANSALLISPUISTOSSA

(Päivitetty 28.3.2018)

Tentsile Experience EcoCamp – ekologinen ja elämyksellinen metsähotelli - tarjoaa matalan hiilijalanjäljen yöpymistä korkeatasoisesti ja turvallisesti Tentsile-puumajoituksessa. Teltat on sijoitettu Teijon kansallispuiston upeisiin näköalamaisemiin Mathildedaliin. Tentsile on uudenlainen vaihtoehto perinteiselle telttailulle ja se voidaan sijoittaa perinteisistä leiripaikoista poiketen kallion laelle, järven rantaan tai suoalueen reunaan. Tentsile on luontoystävällinen, eikä jätä jälkiä ympäristöön.

Haluamme tarjota retkeilijöille ja matkailijoille aidon ja autenttisen luontokokemuksen ripauksella elämyksellistä luksusta. Voidaan puhua nature campista ja jopa ekoglampingista. Turvallinen ja vedenpitävä Tentsile luo aivan uudenlaisen mukavuuden ja yhteyden ympäröivään luontoon vieden yöpymis- ja luontoelämyksen täysin uudelle tasolle.

Metsähotellin perusmukavuuksiin kuuluvat wc-, suihku- ja kesäkeittiötilojen käyttö. Hiljaisuus, tuoksut ja yön äänet siivittävät nukkujan uneen ja tarvittaessa voi saada univahdin turvaksi ja kaveriksi uuteen kokemukseen ja elämykseen.

VARAA ELÄMYSYÖ JO TÄNÄÄN!

Paikka:

Teijon Luontokeskus, Matildanjärventie 84, 25660 Mathildedal

Metsähotellin puutelttakausi:

1.6. - 30.9.2018

Puuteltat & hinnat (sis. Alv 10 %):

2 hlö/ 3 hengen Stingray Tree Tentsile –teltta 168 €

3 hlö/3 hengen Stingray Tree Tentsile –teltta 228 €

Peruutusehdot:

Peruutuksen voi tehdä maksutta 14 vrk ennen saapumista.

Jos peruutus tehdään 2-13 vrk ennen varauksen alkamista, 50 % varauksen hinnasta laskutetaan.

Jos peruutus tehdään 1 vrk tai tämän jälkeen ennen varauksen alkamista, 100 % varauksen hinnasta laskutetaan.

Puuteltta 1 yö - hintaan sisältyvät:

 • Tentsile-majoite Stingray varauksen mukaisesti ja Tentsile Trillium Hammock. 

(Trillium on kolmelle hengelle suunniteltu, ilmassa oleva riippumatto/oleskelutila nukkumisteltan alapuolella)

 • makuupussit, tyynyt, lampaantaljat
 • makuupussilakanat, pyyhkeet
 • telttavalon
 • aamiainen Teijon Luontokeskuksessa
 • raikas juomavesi
 • sisä wc ja suihku
 • kesäkeittiön käytön

Lisäpalveluina 

 • iltapalakori: lähituottajan makkarat, täytetty leipä, pieni makea, kahvi/tee/mehu -  22 EUR /2 hlö
 • saunavuoro - 32 €/h
 • soutuvenevuokra – 9 €/3 h
 • kanoottivuokra 2 h - 19 €
 • sup-lautavuokra 2 h – 35 €

  Muuta:
  Teijon Luontokeskus palveluineen, Matildanjärven uimaranta ja nuotiopaikat sijaitsevat Eco Camp alueen läheisyydessä. Teijon kansallispuiston vaellusreitit lähtevät Eco Camp –alueelta.
  Teijon kansallispuisto sijaitsee Salossa Mathildedalin elinvoimaisen 1800-luvun ruukkikylän vieressä, josta löytyy monipuolinen matkailupalvelutarjonta: kahviloita, ravintoloita, puoteja, leipomo, panimo ja kulttuurihistoriallinen miljöö.

Lisätietoja ja varaukset: Teijon Luontokeskus, 044-3300082 tai teijo@mathildedal.fi          

Punassuon pitkospuut ovat valmiit

(Päivitetty 29.11.2017) 
Punassuon soidensuojelualueen uudet pitkospuut ovat valmistuneet. Reitin pituus yhdensuuntaisena on 3,9 km.

Viisi vinkkiä Teijon kansallispuistoon

(Päivitetty 28.3.2018)
 1. Lasten kanssa

Jeturkastin kierros (4,6 km) tarjoaa helpon maaston lasten kanssa kulkemiseen. Matkalla voi ihmetellä Jeturkastin muinaisrantaa, jonka reunalla voi suorastaan kuulla meren aaltojen pyyhkivän pyöreiksi muotoutuneita kiviä.  Retken lopuksi nautitaan eväät Kariholman keittokatoksen nuotion ääressä järvimaisemassa. 

 1. Viikonloppuretki lakanoissa

Kirjakkalassa, kansallispuiston pohjoispuolella, pääset kipuamaan Nikkallion päälle. Paista makkarat Hamarinjärven nuotiopaikalla. Kirjakkalan ruukkikylän huoneissa nukut retken päälle mainiot yöunet ja nautit kodikkaan keittiön mauista.

 1. Kurkista kulttuurihistoriaan

Suomen pienin kivikirkko seisoo kansallispuiston kulmalla Teijon ruukkikylässä. Läheltä, Sahajärven pysäköintialueelta, lähtee Totin luontopolku, jonka varrella on nähtävissä Teijon kartanon vanhaa puistoaluetta. Teijon Masuunista ja Kyläkaupasta saat ostettua kotiin viemisiksi paikallisia käsitöitä ja muita tuotteita.

 1. Polkaise puistoon

Rannikkoreitin osuus Salo-Strömma (35 km) tarjoaa kolmen ruukkikylän nähtävyydet, merta ja metsää, järveä ja paljon korkeuseroja. Retken voi aloittaa monesta reitin eri kohdasta.  

 1. Punassuon pitkospuureitti

Jos Matildanjärven kierros on jo reittinä tuttu, tutustu upeaan Punassuohon, joka on yksi edustavimmista keidassoista Varsinais-Suomessa. Punassuon pitkospuureitille pääsee sekä pohjoisen että eteläisen pysäköintialueen kautta. Yhdensuuntaisen reitin pituus on 3,9 km. Tällä reitillä ei ole tulistelupaikkoja, joten kannattaa varata reppuun paistamatta valmiit eväät. 

Suomi 100: Presidentti Niinistö ja rouva Haukio vierailivat Teijon kansallispuistossa

(Päivitetty 18.8.2017)
Presidenttipari tuli Teijon kansallispuistoon viettämään Suomen luonnon päivää.

Rouva Jenni Haukio on Suomen luonnon päivän suojelija ja lausui `Suomen luonnon päivän juhlat Teijon kansallispuistossa`-tapahtumassa Suomen luonnon päivän tervehdyksen. 

Suomesta tuli maailman ensimmäinen maa, joka virallisesti liputtaa luontonsa kunniaksi, ja presidenttipari nosti tapahtumassa Suomen lipun salkoon Perttelin Piketin partiolaisten avustamana.

Reitti poistuu

(Päivitetty 2.5.2017)
Puolakkajärven eteläpuolella oleva reitti on poistettu käytöstä. Uusiin esitteisiin ja karttoihin sitä ei enää merkitä. Vanhoissa se toki vielä näkyy.

Losseilla Kalasuntiin 

(Päivitetty 7.9.2017)
Sekä Kalasuntin pohjoinen että eteläinen "käsipelivetoinen" lossi on otettu käyttöön kesällä 2016. Tämä mahdollistaa uuden ympyräreitin kulkemisen Sahajärven, Nenustan ja Laviakallion alueella. Matkaa reitille tulee noin 8 - 10 kilometriä riippuen reittien yhdistämisestä Nenustannummella. 
 
Meren Isoholman puuhuolto lopetettu
 
(Päivitetty 7.9.2017)
Metsähallitus ei tällä hetkellä voi osoittaa resursseja kansallispuiston alueella, Teijonselällä sijaitsevan Isoholman saaren laavun, tulipaikan ja kuivakäymälän huoltoon. Toistaiseksi nämä taukopaikat saarella kuitenkin ovat (Meriholma ja Malmviikinlahti). Jos olet menossa näihin retkelle, ota omat puut mukaan.
 
Metsähallitus ei myöskään enää vuokraa soutuveneitä merelle. Soutuvenettä voi tiedustella vuokralle Matildan Marinasta (www.mathildanmarina.fi) Mathildedalin vierasvenesatamasta.

Lounais-Suomen kansallispuistojen maisemia

(Päivitetty 2.5.2017)
Ihaile Lounais-Suomen kansallispuistojen maisemia videolta (www.youtube.com)

Teijon kansallispuiston hoito- ja käyttösuunnittelu on käynnissä

(Päivitetty 2.5.2017)
Ensimmäinen yleisötilaisuus kansallispuiston hoito- ja käyttösuunnitelmaan liittyen järjestettiin torstaina 16.4.2015 Mathildedalissa. Lisätietoja Teijon kansallispuiston hoidon ja käytön suunnittelusta (www.metsa.fi).