Mitä lupia tarvitsen kalastaessani Tarvantovaaran erämaa-alueella?

Kalastaja. Kuva: Sauli KoskiTarvantovaaran erämaa-alueella voi onkia ja pilkkiä jokamiehen oikeudella (www.ymparisto.fi), jolloin ei tarvitse lupia. Muistathan, että virtaavissa vesissä pilkkiminen ja onkiminen ei ole sallittua.

Viehekalastukseen tulee olla maksettuna valtion kalastonhoitomaksu (www.eraluvat.fi) sekä Enontekiön erämaan lupa nro 1551 (www.eräluvat.fi).

Onko Tarvantovaaran erämaa-alueella merkittyjä vaellusreittejä?

Alueella on kaksi polkua, jotka on merkitty kilometritolpilla: Kultima-Leppäjärvi ja Kaaresuvanto-Syväjärvi. Lisäksi on mm. vakiintunut kulku-ura Palojärveltä Salvasjärvelle, jota ei ole merkitty maastoon. Sekä merkityillä reiteillä että kulku-urilla kuljettaessa on oltava mukana kartta ja kompassi

Voiko Tarvantovaaran erämaa-alueella ajaa moottorikelkalla?

Alueen halki kulkee Metsähallituksen ylläpitämä moottorikelkkaura Hetasta Kilpisjärvelle. Tältä uralta erkanee moottorikelkkaura Syväjärven kautta Kaaresuvantoon.

Uralla ajettaessa tulee olla voimassaoleva moottorikelkkauralupa, jonka voi hankkia mm. Tunturi-Lapin luontokeskuksesta.

Enontekiöllä vakituisesti asuvan alueen hyvin tuntevan henkilön kanssa voi ajaa moottorikelkalla myös alueen muissa osissa ennalta sovittua reittiä pitkin. Tällaisen erityisluvan voi saada tarvittaessa Tunturi-Lapin luontokeskuksesta.

Minkä metsästysalueen lupa tulee hankkia Tarvantovaaran erämaa-alueelle?

Alue jakaantuu kahteen metsästysalueeseen, 1614 Hetta-Karesuvanto (www.eräluvat.fi) ja 1613 Käsivarsi (www.eräluvat.fi). Siilasjoki ja Tarvantojoki kulkevat alueiden rajana.