« Takaisin

Bioblitz: Montako lajia Kolilla elää?

17.8.2018 10:00 - 18.8.2018 10:00
Lieksa Koli

Tule mukaan Bioblitz-tapahtumaan!

TapahtumajulisteKolin kansallispuistossa järjestetään Bioblitz eli vuorokauden mittainen lajistokartoitustapahtuma 17.-18.8.2018. Tavoitteena on 24 tunnin aikana löytää kansallispuiston alueelta mahdollisimman monta eliölajia. Kuka tahansa on tervetullut osallistumaan. Paikalla on monien eliöryhmien erityisasiantuntijoita, mutta vähilläkin lajintunnistustaidoilla voi tulla mukaan.

Tapahtuma alkaa perjantaina 17.8. klo 10 luontokeskus Ukon edestä. Osallistua voi myös itsenäisesti retkeillen ilmoittamalla retken lajihavainnot tapahtuman järjestäjille. Täyttä vuorokautta ei ole pakko retkeillä, vaan yksittäisetkin tapahtuma-aikaan tehdyt havainnot ovat tervetulleita. Virallisesti Bioblitz päättyy lauantaina klo 10, jolloin kokoonnutaan taas luontokeskus Ukon eteen.

Bioblitzin osallistujilla on lauantaina vapaa pääsy luontokeskuksen näyttelyyn.

Tapahtuman järjestää Metsähallituksen Luontopalvelut.

Ensimmäinen Bioblitz-tapahtuma järjestettiin vuonna 1996 Yhdysvalloissa, mistä idea on levinnyt ympäri maailmaa. Suomen ensimmäisenä Bioblitz-tapahtumana voidaan pitää Geo-lehden järjestämää Helsingin Töölönlahden lajistokartoitustempausta luonnon monimuotoisuuden teemavuonna 2010.

Metsähallituksen Luontopalvelut järjestää Bioblitzin vuosittain yhdessä kansallispuistossa. Vuonna 2016 paikkana oli Pallas-Yllästunturi, ja viime vuonna tapahtumalla juhlistettiin uutta Hossan kansallispuistoa. Tänä vuonna vuorossa on Koli ja ensi vuonna jokin eteläisimmän Suomen suojelualue.

Lisätietoa