Hiihtoreitit

Koe Syötteen kansallispuisto talvella! Syötteen reilusta 120 km pituisesta latuverkostosta puistossa risteilee 33 kilometriä hoidettuja latuja. Laduilla voit hiihtää sekä perinteisellä että vapaalla hiihtotyylillä. Kansallispuiston laduille voit lähteä Syötteen luontokeskukselta.

Syötteen luontokeskuksen lounaskahvilassa voi hiihtosesonkiaikaan käydä syömässä ja kahvilla. Matkailukeskuksen muut palvelut ovat myös saavutettavissa hiihtäen luontokeskukselta. 

Suosituimmat latureitit
  • Luontokeskus–Ahmatupa–Ylpiätupa–luontokeskus-latu (17 km) on kansallispuiston päälatu. Ylpiäojan latu on yksisuuntainen paluulatu Ahmatuvalta luontokeskukselle. Sen varrella on vauhdikkaita mäkiä. 
  • Luontokeskus -Ahmatupa-Luontokeskus -latu(16 km) on edestakainen reitti. Ahmatuvalta samaa latua pitkin takaisin luontokeskukseen palaamalla vältyt Ylpiäojan ladun jyrkiltä laskuilta.
  • Luontokeskus–Toraslampi–luontokeskus-latu (18 km) käy Toraslammen autiotuvalla ja palaa samaa reittiä takaisin luontokeskukselle. Ladulta kulkee yhdyslatu Pikku-Syötteelle.
  • Luontokeskus–Toraslampi–Ahmatupa–Ylpiätupa–luontokeskus-reitti (24 km) seurailee Päätuoreen latua Toraslammelta Ahmatuvalle. Paluureitti luontokeskukselle kulkee Ylpiätuvan kautta.
Tarkista alueen ajankohtaiset latutiedot Syote.fi-sivustolta.
 

Lumikenkäilyreitit

Lumikenkäily on helppoa ja hauskaa! Lisäksi lumikengillä pääsee paikkoihin, joihin ei talvisaikaan muuten pääsisi. Kokeile seikkailua vaarametsien talviseen siimekseen Kansallispuiston kahdella merkatulla lumikenkäreitillä tai lähde tekemään omia polkujasi. Lumikenkiä voi vuokrata Syötteen luontokeskukselta tai lähialueen yrittäjiltä. Kartan lumikenkäilyreiteille voi ostaa Syötteen luontokeskukselta. 

  • Vattukurun lumikenkäreitti (2 km) on lapsiperheillekin sopiva päiväretkikohde. Reitti kulkee samaa linjaa kesäreitin kanssa ja on merkattu oranssilla talvireittinauhalla. Reitin varrella on laavu. 
  • Teerivaaran kierros (6 km) lähtee Luontokeskukselta ja nousee läheiselle Teerivaaralle. Reitti on keskivaativa korkeuserojensa vuoksi, mutta palkitsee komeilla näköaloilla. Reitti nousee luontokeskukselta Teerivaaran laelle, josta se laskeutuu alas suolle, jota pitkin reitti johdattelee kulkijan Annintuvalle ja edelleen luontokeskukselle. Teerivaaran kierros on merkattu punaisin aurausviitoin.

Muut talviretkeilyreitit

  • Naavaparran polku (3km) on talvella käveltävissä pistoksena Annintuvalle ja takaisin kelkalla ajettua pohjaa pitkin. Myös Salojen siivekkäät (0,5km) on kuljettavissa jalan myös talvella.
  • Syötteen kansallispuiston hangilla voit myös pyöräillä. Katso lisätietoja talvipyöräilysta täältä.
 

Syötteen talvireitit

Syötteen talvireitit esite