Sipoonkorven tunnuseläin huuhkaja on Euroopan suurin pöllölaji, jonka tihein pesimäkanta Suomessa on etelässä ja lounaassa. Se elelee myös Sipoonkorven kallioisissa metsissä. Pesän se rakentaa maahan, usein kalliohyllylle, puun juurelle tai tuulessa kaatuneen puun juurakon suojaan.

Huuhkaja. Kuva: Antti Below

Huuhkan tuntomerkkinä on silmien päällä tuuheat, ulkonevat "kulmakarvat". Höyhenpuku on kellanruskean ja mustan kirjavoima, silmät ovat oranssinpunaiset. Naaras on huomattavasti koirasta suurempi.

Huuhkajan ravintoa ovat jänikset, pikkunisäkkäät ja linnut. Huuhkajapariskunta ei välttämättä pesi joka vuosi. Mikäli talvi on ollut kylmä ja jyrsijöitä ravinnoksi vähän, pesintä jää siltä vuodelta väliin. Naaras hautoo 5 viikkoa ja koiras käy tuomassa sille ruokaa päivittäin. Kevättalvella tai keväällä syntyy 2–4 poikasta. Huuhkajan pesän häirintää on vältettävä, sillä huuhkaja hylkää herkästi pesänsä. Poikaset lähtevät pesästä lentokyvyttöminä noin 6 viikon ikäisinä. Lentämään ne oppivat noin 2 kuukauden ikäisinä ja itsenäistyvät vasta syyskesällä tai syksyllä.

Taantumisen vuoksi huuhkajan luokitus vuoden 2010 uhanalaistarkastelussa muutettiin elinvoimaisesta silmälläpidettäväksi.

Huuhkajan vanha kansanomainen nimi on hyypiä.