Helposti saaristoon!

(Päivitetty 29.6.2017)

Eteläinen ja lounainen rannikko tarjoaa lukuisia mahdollisuuksi päästä saaristoon ilman omaa venettä. Eniten yhteyksiä on tarjolla heinäkuussa ja elokuuna alussa. Mikä niistä sopisi sinulle? Lisätietoja

Kylmäpihlaja ja Kuuskajaskari osa Selkämeren kansallipuistoa

(Päivitetty 13.6.2016)
Kylmäpihlajan majakkasaari, Kuuskajaskarin linnakesaari ja muita Rauman kaupungin alueita on liitetty Selkämeren kansallispuistoon. Lue lisää.

Kattavat tietopaketit Selkämeren kansallispuistosta julkaistu

(Päivitetty 22.3.2016)
Moniarvoisen ja laajan merikansallispuiston hoidon ja käytön suunnittelu on edellyttänyt paljon taustatiedon keräämistä ja kymmenien ihmisten istumista yhteisiä tavoitteita miettien. Viime vuoden puolella päättyneissä hankkeissa (Selkämeren Helmet Satakunnassa sekä Selkämeren luonnonhoidon ja kulttuuriperinnön hoidon suunnittelu ja toteutus) koottiin valtava määrä tietoa Selkämeren kansallispuistosta kahteen julkaisuun:

Lapset ongella Munakarissa. Kuva: Minna Uusiniitty-Kivimäki

Julkaisuista saa hyvän kokonaiskuvan Selkämeren kansallispuistosta sekä sen hoitoon ja käyttöön liittyvistä tulevaisuuden tarpeista. Tarkoituksena on, että julkaisut palvelisivat Metsähallituksen lisäksi myös muita alueen organisaatioita mm. hankesuunnittelussa.

Hankkeet ovat saaneet rahoitusta Varsinais-Suomen ELY-keskuksen kautta Euroopan aluekehitysrahastosta.

Tapahtumia Selkämerellä