Saaristomeren kansallispuisto

Purjehdus Melonta Veneily Luontopolkuun tutustuminen Nähtävyyksien ja näköalojen katselu Tutustua luontotupaan Osallistuminen ryhmäopastukseen Oppimaan luontoon Kalastus  Hiihto maastossa Retkiluistelu Geokätköily Snorklaus Laitesukellus

Saaristomeren kansallispuiston tunnus - merikotkaMaailman kauneimmaksi kuvaillussa saaristossa maisema vaihtuu jatkuvasti karuista kallioluodoista eläviin saaristokyliin ja ulkomeren ulapoista suojaisiin kalliopoukamiin. Saaristomerellä on enemmän saaria ja luotoja kuin missään muualla. Lähde lumoavalle seikkailulle saariston sokkeloihin tai hengähtämään avaran meren äärelle vaikkapa omalla veneellä tai ympäri vuoden yhteysaluksella!

Koe maailman suurenmoisin saaristo

Saaristomeren kansallispuiston sijainti SuomessaSijainti: Varsinais-Suomi, Kemiönsaari (Visitkemiönsaari.fi) ja Parainen (www.parainen.fi).

Saapuminen: Veneellä ja autolla. Lue lisää

Tekemistä: Purjehdus, melonta, vapaaehtoistoiminta. Lue lisää

Näkemistä: Örön linnakesaari sekä vaihteleva luonto karuine kallioluotoineen, metsäisine saarineen ja suurine selkävesineen, perinnemaisemien kukkaloisto, syysmyrskyt, talvisen luonnon hiljaisuus. Lue lisää

Soveltuvuus: Kansallispuistoon pääsy edellyttää merimatkaa, joten vierailu vaatii hyvää suunnittelua. Ei liikuntaesteisille suunnattuja palveluita.

Palvelut: Retkisatamia, tulentekopaikkoja, telttailualueita. Saatavilla yhteistyötahojen palveluja. Lue lisää

Reitit: Neljätoista maanpäällistä luontopolkua (0,3–3 km), jotka tutustuttavat saaristolaiskulttuuriin ja saaristoluontoon sekä kaksi vedenalaista luontopolkua. Lue lisää

Tämän sivun osoite on www.luontoon.fi/saaristomeri

Aluetta hoitaa Metsähallitus, Rannikon Luontopalvelut, osoite: Saaristokeskus, 21720 Korpoström.

YLE:n Mennään metsään -polkujuoksukiertue Suomen 40 kansallispuistossa

YLE Mennään metsään polkujuoksukartta, Saaristomeri.

  • Lähde Marko Krapun matkaan liikkumaan polkuja pitkin "maapallon ympäri"! YLE:n järjestämä polkujuoksukiertue Saaristomerellä 2.8.2018. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan (www.yle.fi)
  • Huom! Polkujuoksureittiä ei ole merkitty maastoon.
  • Muista pysyä reitillä - näin vältämme maaston kulumista ja häiriötä luonnolle.
  • Liikut jokamiehenoikeudella ja omalla vastuulla!

Tule Öröhön!

Örön 100 vuotta suljettuna ollut linnakesaari on avautunut kävijöille. Kuva: Tapani Tuovinen.

Tutustu Saaristomeren kansallispuiston uusimpaan käyntikohteeseen, Örön linnakesaareen.

Osa Saaristomeren biosfäärialuetta

Saaristomeren kansallispuisto on osa Saaristomeren biosfäärialuetta (www.saaristomerenbiosfaarialue.fi). UNESCO:n Ihminen ja biosfääri -ohjelman tavoitteena on kehittää biosfäärialueiden asukkaiden elinoloja sekä edistää luonnon- ja ympäristönsuojelua.