Ruunaan luonnonsuojelualue

Patikointi Kalastus Melonta Veneily Marjastus ja sienestys Nähtävyyksien ja näköalojen katselu Osallistuminen ryhmäopastukseen Hiihto maastossa

Ruunaan sijainti SuomessaItä-Suomi, Pohjois-Karjala
Lieksa (www.lieksa.fi)
Pinta-ala 73 km², perustettu 1991
Aluetta hoitaa Metsähallitus.
 

Venäjän rajan tuntumassa sijaitseva Ruunaan luonnonsuojelualue on pääosin koskematonta salomaata, jonka laajat alueet sopivat hyvin ympärivuotiseen samoiluun. Luonnonsuojelualueen rauhassa voi nauttia kiireettömästä tunnelmasta kaukana tungoksista. Vaellusta voi jatkaa alueen länsireunalla kulkevaa Karhunpolkua pitkin vaikka Patvinsuon kansallispuistoon. Ruunaan luonnonsuojelualueelle ei johda tietä, joten parhaiten sinne pääsee vesitse veneellä tai kanootilla.

Ruunaan luonnonsuojelualue rajoittuu länsiosaltaan Ruunaan retkeilyalueeseen. Alueen itä- ja pohjoisrajana on valtakunnan raja noin 20 km pituudelta. Yli puolet suojelualueesta on rajavyöhykettä, jolla liikkuminen ilman rajavartioviranomaisen myöntämää lupaa on kielletty. Myös Venäjällä on huomattu alueen arvokas luonto ja itärajan taakse, Ruunaan kohdalle, on esitetty perustettavaksi laajaa Tuulijärven luonnonsuojelualuetta.

Tämän sivun osoite on: www.luontoon.fi/ruunaanluonnonsuojelualue

Aluetta hoitaa Metsähallitus, Järvi-Suomen Luontopalvelut, osoite: Urheilukatu 3 A, 81700 Lieksa.

Asiakaspalvelu

Kolin luontokeskus Ukko
Puh. 0206 39 5654
ukko(at)metsa.fi

Katso ohje: autolla Ruunaan luonnonsuojelualueelle

Retkikartta.fi: Ruunaan luonnonsuojelualue