Mistä nimi Riisitunturi on peräisin?

Riisitunturin nimestä on esitetty useita teorioita. Tässä pari selitystä:

  1. Vanhoissa kartoissa nimi on muotoa "Riistunturi", mikä viittaa saamelais-peräiseen sanaan "riis", joka tarkoittaa heinää.
  2. Toisen teorian mukaan nimi tulee liekokasveista, joiden itiöpölyä on käytetty riisitaudin hoitoon kansanlääkinnässä.

Riisitunturi sopii koko perheen retkeilykohteeksi. Kuva: Jaana Sillman

Mikä Riisitunturin reitti sopii lapsiperheille?

Riisitunturi sopii hyvin lasten retkikohteeksi. Riisin rääpäsy, 4,3 km, sopii pituudeltaan ja vaativuudeltaan lapsien kanssa retkeilevälle. Reitin esittely löytyy Reitit-sivulta.

Reitin varrella on Riisitunturin autiotupa, jonne voi lasten kanssa kiivetä evästelemään. Lähtöpisteestä tuvalle on matkaa 1,5 km ja reitti on helpohko. Reitillä on sorastettua osuutta, jota on helppo kävellä, ja pitkoksia, joita lapset mielellään patikoivat. Autiotuvan pihapiirissä on tulentekopaikka ja kuivakäymälä.

Päiväreitit on kestävöity päällystämällä ne kalliomurskeella. Kuva: Pekka Veteläinen / MetsähallitusMiten pääsen tutustumaan Riisitunturin kulttuuriin?

Päiväreitti Riisin riettaan varrella on uudet maasto-opasteet, jotka kertovat alueen käytöstä, niittyperinteestä ja mm. Riettaasta, joka tarinan mukaan kummittelee puiston alueella. Saat tauluista tietoa suomeksi ja englanniksi.

Mistä saan tietoa alueen muista palveluista?

Posiolla ja Rukan alueella on paljon matkailutarjontaa ja majoituspalveluita. Verkkosivuilta matkailu.posio.fi ja Ruka.fi löytyy tietoa palveluista. Kansallispuiston läheisyydessä on Tolvan kylä, jossa toimií mm. kahvila-myymälä Korpihilla (www.korpihilla.fi).