Luontoon.fi etusivulle
Metsähallitus

Evon retkeilyalue 

Evon retkeilyalueella. Kuva: Markus Sirkka
Evon retkeilyalueen sijainti Suomessa

Etelä-Suomi, Kanta-Häme
Hämeenlinna (www.hameenlinna.fi), Padasjoki (www.padasjoki.fi)
Pinta-ala 47 km², perustettu 1994
Aluetta hoitaa Metsähallitus.

Evon retkeilyalueen tunnus

Evon alue on yksi Etelä-Suomen suurimmista metsäalueista. Evon retkeilyalueella kulkijan käytössä on yhteensä noin 8500 hehtaarin suuruinen alue, jossa voi patikoida merkityillä reiteillä, yöpyä laavuilla tai telttailuun varatuilla paikoilla.

Retkeä voi myös jatkaa Padasjoelle Päijänne-Ilves -yhdysreitillä tai Asikkalaan Aurinko-Ilves -yhdysreitillä. Kalaonnea pääsee kokeilemaan Evon virkistyskalastusalueella. Evon retkeilyalue soveltuu hyvin päivän tai parin patikkaretkikohteeksi.

Evo on tyypillistä vedenjakajaseutua, jossa maasto on pienipiirteistä ja vaihtelevaa. Retkeilyaluetta hallitsee sen keskiosan harjumaisema, jonka vastapainona alueen reunat ovat kivikkoisempia ja vaikeakulkuisempia. Korkeuserot voivat olla jopa 80 metriä. Evon alue koostuu vuonna 1994 perustetusta valtion retkeilyalueesta ja luonnonsuojelualueista, Hämeen ammattikorkeakoulun Evon (www.evo.hamk.fi) opetusmetsästä sekä Hämeenlinnan kaupungin (www.hameenlinna.fi) ulkoilumetsästä. Retkeilyalueilla harjoitetaan myös metsätaloutta ottaen kuitenkin huomioon luonnon virkistyskäytön tarpeet. 

Tämän sivun osoite on www.luontoon.fi/evo

Viimeisin päivitys 12.3.2014

Asiakaspalvelu

 

Evokeskus

(kesäisin)

 

Hämeen luontokeskus

yhteiso.luontoon.fi

   

Kuvat Blogit | Vieraskirja  

Lähiretkikohteita

Muualla verkossa

Metsähallitus, PL 94 (Vernissakatu 4), 01301 Vantaa, Vaihde 0205 64 100